KPY lyhyesti

KPY-konserni lyhyesti

KPY-konserni työllistää noin 2 600 henkilöä. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2017 noin 286,3 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluvat tietotekniikkapalveluja ja talousprosessipalveluja tuottava Enfo Oyj, sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja Voimatel Oy, koti-, hoiva-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottaja Vetrea Terveys Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni.

KPY Sijoitus Oy:n kautta Osuuskunta KPY omistaa 27 % laskun elinkaari- ja rahoituspalveluja tarjoavasta Ropo Capitalista sekä 40 % Technopolis Kuopio Oy:stä.

KPY:n osuuksien historiallinen osuuskorkotuotto suhteessa riskiin on vertailukelpoinen muihin vastaavan riskitason sijoituskohteisiin. Myös osuuksien historiallinen arvonkehitys on pysynyt suotuisana. 

Katso You Tube -video KPY:n osuuksien omistamisesta.

Arvonmääritys ja hintakehitys

Inderesin päivitetyn arvonmäärityksen mukaan heidän näkemyksensä KPY:n osuuden arvosta on 26,0 euroa. Kauppoja on tehty Privanetissä 26.9.2018 hintaan 23,0 euroa. Inderes siis arvioi KPY:n osuudella olevan 16 %:n kurssinousupotentiaalin.

Kaupankäynti KPY:n osuudella on ollut vilkasta ja KPY on noussut yhdeksi Privanetin vaihdetuimmista arvopapereista alkuvuonna. Osuuden päivän hinnan voi tarkistaa KPY:n nettisivun etusivulta.

Nykyisellä osuuden markkinahinnalla (osuuden hinta Privanetissa 23,0 euroa/osuus 26.9.2018) tämä tarkoittaa noin kuuden prosentin osuuskorkotuottoa.

Osuuspääoman korkoa vuodelta 2017 maksettiin 1,42 (1,40) euroa osuudelta eli yhteensä 7,9 miljoonaa euroa. Maksupäivä oli 23.5.2018.

Osuuksien osto ja myynti 

Osuuskunta KPY:n osuuksia voi ostaa esimerkiksi Privanetin kautta. 

Privanet Pankkiiriliike (käynti Kuopiossa vain ajanvarauksella):
Niko Leskinen, puh. 044 077 1995 niko.leskinen(at)privanet.fi
Risto Gråsten, puh. 044 260 4350 risto.grasten(at)privanet.fi

Privanetin hinnasto avautuu tästä linkistä
Privanetin ohjeet "Kuolinpesän toimeksiannot" avautuu tästä linkistä