Tuotto ja arvonkehitys

Osuuskunta KPY:n omistaa noin 22 000 jäsentä, joista suurimmalla omistajalla on 761 900 osuutta. 

KPY-konserni työllistää noin 2 200 henkilöä. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 noin 285,6 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluvat tietotekniikkapalveluja ja talousprosessipalveluja tuottava Enfo Oyj, sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja Voimatel Oy, koti-, hoiva-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottaja Vetrea Terveys Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni.

KPY Sijoitus Oy:n kautta Osuuskunta KPY omistaa 27 % laskun elinkaari- ja rahoituspalveluja tarjoavasta Ropo Capitalista sekä 40 % Technopolis Kuopio Oy:stä.

KPY:n osuuksien historiallinen osuuskorkotuotto suhteessa riskiin on vertailukelpoinen muihin vastaavan riskitason sijoituskohteisiin. Myös osuuksien historiallinen arvonkehitys on pysynyt suotuisana. 

Katso You Tube -video KPY:n osuuksien omistamisesta.

Arvonmääritys ja hintakehitys

Inderesin arvonmäärityksen mukaan KPY:n osuuden tavoitehinta on 26 euroa, kun kauppoja on tehty Privanetissä 5. lokakuuta 2017 hintaan 22 euroa. Inderes siis arvioi KPY:n osuudella olevan 18 %:n kurssinousupotentiaalin.

Kaupankäynti KPY:n osuudella on ollut vilkasta ja KPY on noussut yhdeksi Privanetin vaihdetuimmista arvopapereista alkuvuonna. Osuuden päivän arvon voi tarkistaa KPY:n nettisivun etusivulta.

KPY maksoi keväällä 2017 osuuspääoman korkoa 1,40 euroa osuudelta, mikä tarkoittaa yli 6 %:n käteistuottoa markkinahinnalle laskettuna.

Arvonmääritys avatuu tästä linkistä.

Osto ja myynti 

Osuuskunta KPY:n osuuksia voi ostaa esimerkiksi Privanetin kautta. 

Privanet Pankkiiriliike (käynti Kuopiossa vain ajanvarauksella):
Antti Sulkakoski, puh. 050 389 1314 antti.sulkakoski(at)privanet.fi
Risto Gråsten, puh. 044 260 4350 risto.grasten(at)privanet.fi

Privanetin hinnasto avautuu tästä linkistä

Privanetin ohjeet "Kuolinpesän toimeksiannot" avautuu tästä linkistä