Tuotto ja arvonkehitys

Osuuskunta KPY:n omistaa noin 22 000 jäsentä, joista suurimmalla omistajalla on 761 900 osuutta. 

KPY-konserni työllistää noin 2 200 henkilöä. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 noin 285,6 miljoonaa euroa. Konserniin kuuluvat tietotekniikkapalveluja ja talousprosessipalveluja tuottava Enfo Oyj, sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja Voimatel Oy, koti-, hoiva-, terveys- ja hyvinvointipalvelujen tuottaja Vetrea Terveys Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni.

KPY Sijoitus Oy:n kautta Osuuskunta KPY omistaa 27 % laskun elinkaari- ja rahoituspalveluja tarjoavasta Ropo Capitalista sekä 40 % Technopolis Kuopio Oy:stä.

KPY:n osuuksien historiallinen osuuskorkotuotto suhteessa riskiin on vertailukelpoinen muihin vastaavan riskitason sijoituskohteisiin. Myös osuuksien historiallinen arvonkehitys on pysynyt suotuisana. 

Arvonmääritys ja hintakehitys

Inderesin arvonmäärityksen mukaan KPY:n osuuden tavoitehinta on 26 euroa, kun kauppoja on tehty Privanetissä 5. lokakuuta 2017 hintaan 22 euroa. Inderes siis arvioi KPY:n osuudella olevan 18 %:n kurssinousupotentiaalin.

Kaupankäynti KPY:n osuudella on ollut vilkasta ja KPY on noussut yhdeksi Privanetin vaihdetuimmista arvopapereista alkuvuonna. Osuuden päivän arvon voi tarkistaa KPY:n nettisivun etusivulta.

KPY maksoi keväällä 2017 osuuspääoman korkoa 1,40 euroa osuudelta, mikä tarkoittaa yli 6 %:n käteistuottoa markkinahinnalle laskettuna.

Arvonmääritys avatuu tästä linkistä.

Osto ja myynti 

Osuuskunta KPY:n osuuksia voi ostaa esimerkiksi Privanetin kautta. 

Privanet Pankkiiriliike (käynti Kuopiossa vain ajanvarauksella):

Antti Sulkakoski, puh. 050 389 1314 antti.sulkakoski(at)privanet.fi

Risto Gråsten, puh. 044 260 4350 risto.grasten(at)privanet.fi

Privanetin hinnasto avautuu tästä linkistä

Privanetin ohjeet "Kuolinpesän toimeksiannot" avautuu tästä linkistä

Myyntitoimeksiannon voi tehdä myös Pohjois-Savon Osuuspankkiin Puijonkatu 25, Kuopio, puhelin 010 258 8501.