Kiint. Oy Siilinjärven Lentokapteeni

KPY toimii myös alueellisena kiinteistösijoittajana

Kiinteistö Oy Lentokapteeni on Osuuskunta KPY:n ensimmäinen kiinteistöomistuskohde. Se oli Siilinjärven Rissalan yrityskylän ensimmäinen toimistorakennus ja se valmistui joulukuussa 2010.

Lentokapteeni siirtyi aurinkosähköön

Kyseessä on ensimmäinen Savon Voima Oyj:n toimittama rakennuksen ulkoseinään asennettu aurinkovoimala. Voimalan asennuksesta vastasi Voimatel Oy.

Kesällä 2018 osa toimistokiinteistön etelä- ja länsipuolen ulkoseinistä sai uuden ilmeen. Aiemmin seinää koristaneet metalliritilät korvattiin 180:llä aurinkosähköä tuottavalla aurinkopaneelilla ja näin kiinteistöön saatiin oma, noin 50 kWp:n  tehoinen aurinkovoimala. Sen vuosituottoarvio on 40 000 kilowattituntia ja tämä sähköenergiamäärä vastaa neljän sähkölämmitteisen omakotitalon koko vuoden lämmitysenergiatarvetta. Voimalan tuottama puhdas aurinkoenergia voidaan käyttää kiinteistön omiin tarpeisiin.

Edistyksellistä talotekniikkaa

Lentokapteeni sijaitsee näkyvällä paikalla Joensuuntien ja Lentokentäntien risteyksessä. Siilinjärveltä on matkaa n. 15 km ja Kuopiosta n. 14 km.
Toimitalossa on suora vapaajäähdytysratkaisu, joka on laatuaan Suomen ensimmäisiä tämän mittakaavan rakennuksessa. Maakylmä on lähes täysin uudistuva ja ympäristöystävällinen energiamuoto. Lentokapteenin energiaystävällisen lämpöratkaisun ovat toteuttaneet leppävirtalainen Gebwell Oy ja Savon Voima Oyj.

Lentokapteeni lukujen valossa
Kolmikerroksisen talon pinta-ala
5200

neliömetriä

Rakennuksessa työskentelee noin
200

henkilöä

Rakennusvuosi
2010