KPY ja Enfo mukana mahdollistamassa Savonian koodarikoulutusta

KPY ja Enfo mukana mahdollistamassa Savonian koodarikoulutusta

KPY lahjoitti viime vuoden joulukuussa 75 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoululle. Tuolloin KPY:n toiveena oli, että lahjoitusta voitaisiin kohdentaa ohjelmistotekniikan koulutukseen. Savonia toimikin ripeästi ja päätti aloittaa uuden koodarikoulutuksen. Savonian mukaan kyseiseen koulutukseen on hakenut ennätysmäärä opiskelijoita. Kahden viikon aikana hakijoita oli lähes 290, kun taas aloituspaikkoja on 40.

– Olemme todella tyytyväisiä Savonian notkeuteen järjestää täsmäkoulutusta alalle, johon tarvitaan tällä hetkellä kipeästi osaajia. Hienoa, että tällainen eri toimijoiden yhteistyö on tuottanut konkreettista tulosta. KPY:n tytäryhtiö Enfo Oyj on suunnitellut koulutusta Savonian ja Ropo Capital Oyj:n kanssa, KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen sanoo.

– Alueen vahvana elinkeinoelämän vaikuttajana KPY haluaa turvata osaavan työvoiman saatavuutta. Savonialla on merkittävä rooli alueen elinkeinoelämän menestyksen luojana ja yritystoiminnan kehittämisessä ja KPY on halunnut omalta osaltaan olla mahdollistamassa tätä kehitystyötä, KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen kertoo.

Savonian mukaan ohjelmisto-osaamista tarvitaan nykyään kaikilla aloilla ja koodareista on tällä hetkellä valtava pula. Koulutuksen sisältö keskittyy niihin tekniikoihin, joiden osaamiselle on tällä hetkellä eniten tarvetta työelämässä.

Lisätietoa:
KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen, puh. 044 355 8998, pekka(at)kantanen.net
KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen, puh. 0400 185 926, tarja.tikkanen(at)kpy.fi

KPY on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Osuuskunta KPY toimii emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, KPY Sijoitus Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. KPY Sijoituksen merkittävä osakkuusyhtiö on Technopolis Kuopio Oy. KPY-konsernissa on noin 2 600 työntekijää.