KPY mukana Savilahden alueen lippulaivan rakentamisessa

KPY mukana Savilahden alueen lippulaivan rakentamisessa

KPY:n osakkuusyhtiö Technopolis Kuopio laajentaa Viestikadun kampustaan investoimalla 23,5 miljoonaa euroa uuteen toimistokiinteistöön. KPY:n osuus laajennusinvestoinnin rahoituksesta on noin 5 miljoonaa euroa. Uudesta 16-kerroksisesta kiinteistöstä tulee kampuksen maamerkki ja se tarjoaa yrityksille edustavia, pääkonttoritasoisia toimistoja Kuopion näköalapaikalta.

Rakennustyöt alkavat heti ja kiinteistö valmistunee heinäkuussa 2020. Hankkeen esivuokrausaste on tällä hetkellä 45 prosenttia. Kiinteistön ankkurivuokralainen on Istekki Oy, joka on kasvava ja kehittyvä yli 450 työntekijän informaatio- sekä terveyden ja hyvinvoinnin teknologian asiantuntijaorganisaatio. Toimistokiinteistön vuokrattava kokonaispinta-ala on noin 9 900 m2.

Technopolis Kuopio Oy:n omistajat rahoittavat hankkeesta noin puolet ja loppuosa rahoitetaan pankkilainalla.

KPY:n hallituksen puheenjohtajan Tarja Tikkasen mukaan KPY:n tekemä investointi on luonteva jatkumo Savilahden tiedelaakson kehittämiselle ja Microkadun kampuksen rakenteilla olevalle, elokuussa valmistuvalle laajennukselle.

– Tämä investointi vahvistaa Technopoliksen asemaa Kuopiossa ja Savilahden alueen roolia Kuopion kehityksen kärkenä. Savilahdesta on tulossa ainutlaatuinen alue, jossa yhdistyvät yritystoiminta, koulutuskampus ja virkkeellinen vapaa-ajantoiminta sekä asuminen. KPY haluaa olla mukana kehittämässä alueellista elinkeinoelämää ja tehdä uudenlaista, monialaista yhteistyötä alueen yritysten ja toimijoiden kanssa, Tikkanen lisää.

– Tämä on KPY:n strategian mukainen sijoitus ja se tuottaa vakaata kassavirtatuottoa edelleen osuuskoron maksuun KPY:n omistajille, KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman sanoo.

Technopolis Kuopio Oy on KPY:n isoin yksittäinen sijoitus. Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö, KPY Sijoitus Oy, osti 40 prosenttia Technopolis Kuopiosta huhtikuussa 2015. Tilat käsittävät noin 67 000 m2 toimitiloja Kuopion Savilahdessa Microkadulla ja Viestikadulla.

Nyt rakennettavalle toimistokiinteistölle haetaan Leed Gold -sertifikaattia, johon kuuluu muun muassa ympäristötehokas rakentaminen, energiankulutuksen vähentäminen, tehokas vedenkäyttö, hiilidioksidipäästöjen vähentäminen ja sisäilman laadunparannus.

Savilahdessa on jo vahva ja monialainen osaamiskeskittymä: yli 200 yritystä, – joista suurin osa Technopoliksessa – Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus ja osa Savonia-ammattikorkeakoulun toiminnoista.

Lisätietoja
KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen, puh. 0400 185 926 tai tarja.tikkanen(at)kpy.fi
KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman, puh. 050 357 5384 tai lauri.kerman(at)kpy.fi

KPY on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. Osuuskunta KPY toimii emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, KPY Sijoitus Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. KPY Sijoituksen merkittävä osakkuusyhtiö on Technopolis Kuopio Oy. KPY-konsernissa on noin 2 600 työntekijää. KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella.