KPY myi osuutensa Ropo Capitalista

KPY myi osuutensa Ropo Capitalista

Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö KPY Sijoitus on myynyt vähemmistöomistuksensa kuopiolaisesta Ropo Capitalista yhdessä pääomistaja Sentica Partnersin kanssa. KPY Sijoituksen omistusosuus on ollut Ropo Capitalista noin 27 prosenttia.

Kaksi vuotta sitten KPY:n tytäryhtiö Enfo Oyj myi tiedonvälitysliiketoiminnasta vastanneen Enfo Zenderin Trust Kapital Oy:lle. Järjestely mahdollisti yhtiön kasvun ja kehittämisen yhdeksi toimialansa merkittävimmistä toimijoista. Samassa yhteydessä KPY:stä tuli laskun elinkaari- ja rahoituspalvelujen tuottaja Trust Kapital Oy:n vähemmistöomistaja. Yhtiön nimi muutetiin myöhemmin Ropo Capital Oy:ksi.

KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen kertoo, että KPY on ollut kehittämässä ja vahvistamassa Ropo Capitalia kotimaisen kasvun lisäksi myös kansainväliseksi toimijaksi.

Tarja Tikkasen mukaan tehty kauppa on KPY:n sijoitusstrategian mukainen.

 

Lisätietoa: KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen, p. 0400 185 926, tarja.tikkanen@kpy.fi

KPY on yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat noin 21 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella.
Osuuskunta KPY toimii emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, KPY Sijoitus Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. KPY Sijoituksen merkittävä osakkuusyhtiö on Technopolis Kuopio. KPY-konsernissa on noin 2 600 työntekijää. www.kpy.fi