KPY vahvistaa kiinteistöomistuksiaan

KPY vahvistaa kiinteistöomistuksiaan

KPY investoi 5 miljoona euroa Technopolis Kuopion Oy:n Microkatu 1:n rakennushankkeeseen.

Laajennusinvestoinnin kokonaisarvo on 12,1 miljoonaa euroa, josta KPY:n osuus noin 5 miljoonaa euroa ja Technopolis Oyj:n 7 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat välittömästi ja kestävät noin vuoden verran. Rakennushankkeen pinta-ala on noin 6 800 m2. Hankkeen esivuokrausaste on tällä hetkellä 66,6 prosenttia.

– KPY:n tekemä investointi vahvistaa Technopoliksen asemaa Kuopiossa ja Savilahden alueen roolia Kuopion kehityksen veturina. Esimerkiksi suunnitteilla oleva koulutuskampushanke on uniikki Suomessa. KPY haluaa olla mukana kehittämässä alueellista elinkeinoelämää ja tehdä uudenlaista, monialaista yhteistyötä alueen yritysten ja toimijoiden kanssa, hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen kertoo.

– Tämä on KPY:n strategian mukainen sijoitus ja se tuottaa vakaata kassavirtatuottoa edelleen osuuskoron maksuun KPY:n omistajille, KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman sanoo.

Technopolis Kuopio Oy on KPY:n isoin yksittäinen sijoitus. Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö, KPY Sijoitus Oy, osti 40 prosenttia Technopolis Kuopiosta huhtikuussa 2015. Tilat käsittävät noin 67 000 m2 toimitiloja Kuopion Savilahdessa Microkadulla ja Viestikadulla.

Savilahdessa on jo vahva ja monialainen osaamiskeskittymä: yli 200 yritystä, – joista suurin osa Technopoliksessa – Kuopion yliopistollinen sairaala, Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus ja osa Savonia-ammattikorkeakoulun toiminnoista. Alueesta on tarkoitus ja rakentaa huomattava ja suosittu työskentely-, opiskelu- ja asuinalue, josta löytyy  hyvän elämän osatekijät asumisesta ja työstä itsensä kehittämiseen ja vapaa-ajanviettoon.

Lisätietoja
KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen, puh. 0400 185 926 tai tarja.tikkanen(at)kpy.fi
KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman, puh. 050 357 5384 tai lauri.kerman(at)kpy.fi

—-

KPY-konsernin muodostavat Osuuskunta KPY, KPY Sijoitus Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy, Technopolis Kuopio Oy, Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni sekä Ropo Capital. Omistusyhtiöt sekä niiden noin 2 500 työntekijää tekevät KPY:stä yhden Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat n. 22 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella.