KPY:n lahjoittama 100 000 euroa mahdollistaa 27 hankkeen toteuttamisen maakunnassa

KPY:n lahjoittama 100 000 euroa mahdollistaa 27 hankkeen toteuttamisen maakunnassa

Osuuskunta KPY:n Yhteiset juuret, yhteinen tulevaisuus – KPY:n lahja Suomelle -hankkeen lahjoitusten saajat on päätetty. Jaossa oli yhteensä 100 000 euron potti, joka jakaantui 27 hakijan kesken.
Minna Canthin Talo ry sai suurimman summan: 33 000 euroa. Riuttalan Talonpoikaismuseo, Kuopion kaupungin keskustaan jalkautuvat 15 teatteriesitystä, Apajan alakertaan tuleva Aikakapseli, Siilifolk ja Sataman 100`s juhannus saivat kukin 5 000 euroa. Muut jaettavat summat ovat 1 000 – 4 000 euroa. Kaikki lahjoituksen saajat löytyvät tästä linkistä.

– Hakemuksia tuli yli 200 kappaletta, joka oli meille todella positiivinen yllätys. Hakemusten suuri määrä osoittaa, että maakunnassa on paljon luovuutta ja yhdessä tekemistä – savolaista säpinää. Toivomme myös, että ne hankkeet, joihin emme voineet lähteä mukaan, toteutuvat omalta osaltaan ja lisäävät positiivista savolaista yhteisöllisyyttä, KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen sanoo.

Kantasen mukaan avustuskohteiden valinnassa korostettiin Suomi 100 -teemaa, hankkeen vaikuttavuutta, yhteisöllisyyttä, yhdessä tekemistä ja positiivista suomalaisuutta.

– Lahjoituksellaan KPY jatkaa yhteiskuntavastuun kantamistaan. KPY on ollut koko toimintansa ajan yhteyksien rakentaja. Nyt annettavilla lahjoituksilla KPY mahdollistaa tavallaan yhteyksien rakentamista ja vuorovaikutusta maakunnassa, Kantanen lisää.

Suurimman yksittäisen lahjoituksen saanutta Minna Canthin kotitaloa Kanttilaa ryhtyy kunnostamaan Minna Canthin Talo ry. Yhdistyksen puheenjohtajan Anja Lapin mukaan lahjoitus on hieno tunnustus ennen kaikkea Minna Canthin elämäntyölle.

Lahjoitus myös mahdollistaa talon kunnostusprojektin jatkumisen ja Kanttilan uudelleen syntymisen tulevan kulttuurityön tukikohdaksi.

– Suuri kiitos KPY:lle – on hienoa, että yrityksiltä löytyy tänä päivän yhteiskuntavastuuta ja halua tukea hyviä hankkeita, Toivommekin, että KPY on nyt todellinen suunnannäyttäjä muillekin isoille toimijoille, jotta Kanttila saadaan arvoiseensa kuntoon ja siihen liittyvä palveluliiketoiminnan kehittäminen työn alle. Eikä KPY:n ja Canthin yhteistyö ole ihan uusi asia: KPY:n puhelinluettelossa vuonna 1893 Canthin puhelinnumero oli 29, Anja Lappi sanoo.

Lisätietoa: KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen, puh. 044 355 8998.