KPY:n tytäryhtiö Vetrea osti Neuronin kuntoutusliiketoiminnan

KPY:n tytäryhtiö Vetrea osti Neuronin kuntoutusliiketoiminnan

KPY:n tytäryhtiö Vetrea Terveys Oy on ostanut Suomen aivotutkimus- ja kuntoutussäätiöltä neurologiseen kuntoutukseen erikoistuneen Neuronin kuntoutusliiketoiminnan.

– Kuntoutusliiketoiminnan hankinta täydentää ja vahvistaa hyvin Vetrean nykyistä liiketoimintaa. Järjestely laajentaa neurologisen kuntoutuksen osaamista osana Vetrean ydinliiketoimintoja. Samalla se luo hyvän pohjan toiminnan kehittämiseen ja erikoistumiseen sanoo Vetrean hallituksen jäsen ja KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman.

-Tällä järjestelyllä voimme turvata Neuronin vuosikymmenien työn ja kehittämisen jatkuvuuden ja tarjota neurologiseen osaamiseen perustuvaa palvelua asiakkaille eri puolella Suomea, kertoo KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen.

– Neuronin pitkään jatkunut yhteistyö Kuopion yliopistollisen keskussairaalan ja Itä-Suomen yliopiston lääkärikoulutuksen kanssa on edelleen tärkeää toiminnan siirtyessä Vetrean neurologisen kuntoutuksen osaamiskeskukseksi, Vetrean toimitusjohtaja Laura Airaksinen sanoo.

Liiketoimintakauppa tukee Vetrean visiota kasvaa vahvaksi valtakunnalliseksi toimijaksi neurologisen kuntoutuksen ja siihen liittyvän palveluasumisen ja entistä enemmän kotiin annettavien palvelujen alueella.

– Tämä kauppa on osa yhtiön kasvustrategiaa, johon kuuluvat toiminnan valtakunnallistaminen ja uusien VetreaElo -yksiköiden avaaminen kahden, kolmen yksikön vuosivauhdilla. Tämän vuoden aikana uudet yksiköt avataan Lappeenrantaan ja Kuopioon, Vetrea Terveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jussi Holopainen kertoo.

Lisätietoja
KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen, p. 0400 185 926 tai tarja.tikkanen(at)kpy.fi
KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman, p. 050 357 5384 tai lauri.kerman(at)kpy.fi
Vetrea Terveys Oy, Laura Airaksinen, toimitusjohtaja, p. 040 729 1908 tai laura.airaksinen(at)vetrea.fi

Lue lisää Vetrean tiedotteesta

—-

KPY-konsernin muodostavat Osuuskunta KPY, KPY Sijoitus Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy ja Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. Omistusyhtiöt sekä niiden noin 2 500 työntekijää tekevät KPY:stä yhden Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat n. 21 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella.

Vetrea Terveys Oy ja sen tytäryhtiöt muodostavat yhden maan merkittävimmistä hoiva-alan yrityksistä. Vetrean palveluihin kuuluvat hoiva-, koti- ja terveys- ja hyvinvointipalvelut yhteensä 31 yksikössä, 16 paikkakunnalla. Yritys työllistää noin 800 henkeä. www.vetrea.fi