Onnittelut, omistat paikallista hyvää

KPY:llä on juuret syvällä alueemme kehittämisessä. Osuutemme ovat arvokasta ja tuottavaa omaisuutta. Kun pidät sijoituksesi itäsuomalaisessa omistuksessa, siirrät hyvää yhteisen alueemme jälkipolville.

KPY Omistajalle herokuva.
Omistajalle

KPY Sijoitus voi ostaa KPY:n osuuksia 12.8. alkaen

Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö KPY Sijoitus Oy voi tarvittaessa ostaa KPY:n osuuksia 12.8. alkaen. Taustalla on KPY:n osuuksien kauppapaikkaa ylläpitäneen Privanet Securities Oy:n jälkimarkkinapaikan toiminnan keskeytyminen. Toimenpiteellä turvataan KPY:n osuuksien vaihdantaa.

KPY Sijoitus Oy:n yhteystiedot osuuksien ostoon:

  • Puhelimitse palvelemme numerossa 044 369 7812 maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9-12. 
  • Sähköpostia voi lähettää: info@kpy.fi

Halutessasi myydä osuuksiasi tarvitsemme sinulta ainakin seuraavat tiedot:

  • Yhteystietosi
  • Myytävien osuuksien lukumäärä
  • Arvo-osuustilinumero (APKE-etuliite ja 35-merkkiä pitkä)
  • Huom! Kuolinpesiltä edellytämme perukirjan osakasluettelon vahvistamista (nykyisin Digi- ja viestintävirasto, aik. maistraatti). Lisätietoa tästä linkistä

KPY Sijoitus Oy voi ostaa osuuksia seuraavasti:

  • KPY Sijoitus voi ostaa osuuksia yksittäiseltä omistajalta hintaan 20 euroa/osuus.
  • Yksittäiseltä omistajalta voidaan ostaa korkeintaan 2 000 osuutta vuoden 2021 aikana.
  • Mahdolliset ostot tehdään vähintään sadan (100) osuuden erissä, paitsi tilanteissa, joissa osuutensa myyvä omistaa alle sata osuutta. Mikäli alle sata osuutta omistava haluaa myydä kaikki osuutensa kerralla, KPY Sijoitus voi tarvittaessa hankkia ne.
  • KPY Sijoitus ostaa loppuvuoden 2021 aikana osuuksia enintään kahden (2) miljoonan euron arvosta.

Poikkeustoimi, jolla turvataan osuuksien vaihdantaa

Osuuksien ostaminen on väliaikainen poikkeustoimi, jonka tavoitteena on turvata osuuksien vaihdantaa etenkin pienomistajille tämänhetkisessä poikkeustilanteessa.

Väliaikaisen toimintamallin aikana rakennetaan pysyvämpi ja joustavampi tapa osuuksien vaihdantaan. KPY tulee tulevaisuudessakin turvaamaan osuuksien vaihdannan eikä omistajilla ole tarvetta hätiköidyille ratkaisuille.

Osuuksien ostamisella haluamme taata osuudenomistajillemme mahdollisuuden turvalliseen osuuksien myyntiin, mikäli omistajan tulee saada omistuksensa realisoiduksi, eikä hän voi syystä tai toisesta odottaa osuuksien vaihdannan turvaamiseksi toteutettavaa pidemmän aikavälin ratkaisua. Asian valmistelussa on kiinnitetty erityistä huomiota KPY:n laajaan ja monipuoliseen omistajakuntaan, johon kuuluu myös suuri joukko pitkäaikaisia pienomistajia.

Omistajat voivat aina tehdä kauppaa omistamillaan osuuksilla myös omatoimisesti. KPY:n kotisivuilla on tätä varten kauppakirjan malli, jota omistajat voivat hyödyntää kaupankäynnissään. Lisäksi sivuilta on saatavilla malli lahjakirjasta, jos omistaja haluaa lahjoittaa osuutensa esimerkiksi perillisilleen.

Lue lisää aiemmista tiedotteistamme
Tiedote 6.8.2021
Tiedote 28.6.2021

Osuuskunta KPY lipasto puulipasto puukaappi kaappi vedin

—-

Muistutamme, että omistajat voivat aina tehdä kauppaa omistamillaan osuuksilla myös omatoimisesti. Tästä avautuu kauppakirjan malli, jota omistajat voivat hyödyntää kaupankäynnissään. Lisäksi sivuilta on saatavilla malli lahjakirjasta, jos omistaja haluaa lahjoittaa osuutensa esimerkiksi perillisilleen. Lahjakirjan mallit avautuvat täältä Osuuksien lahjoittaminen -kohdasta.

 

Kannattavaa omistamista

KPY on tunnetusti vakaa omistuskohde. Osuuksien vuosittainen tuotto on ollut tyypillisesti noin 5-6 % osuuden arvosta.

KPY:n maksama osuuskorko on henkilöjäsenelle veronalaista tuloa, josta pidätetään 7,5 % ennakonpidätys 5 000 euroon asti.
Sen ylittävästä osasta ennakonpidätys on 25,5 %. Kotimaisille yhteisöjäsenille, esimerkiksi osakeyhtiöille, osuuskorko on pääsääntöisesti verovapaata tuloa.

KPY:n Sisäpiiri-etuohjelmasta rahanarvoisia etuja

Osuuskunta KPY:n osuuksien omistajana olet osa tärkeää ja merkittävää sidosryhmäämme, josta haluamme huolehtia ja pitää kiinni.

Kehitimme KPY:n osuuksien omistajille maksuttoman etuohjelman, jonka nimesimme Sisäpiiriksi. Se on monipuolinen verkossa ja mobiilina toimiva etuohjelma, jonka alennukset ovat huomattavia.

Sisäpiiriläisenä voit hyödyntää monia paikallisia ja valtakunnallisia etuja ja palveluja. Niitä löytyy niin kotiin, vapaa-aikaan, matkailuun, hyvinvointiin kuin autoiluunkin.

Lisäksi Sisäpiirissä on kuukausittain vaihtuvia, ajankohtaisia kampanjoita ja arvontoja.

KPY:n osuuksien omistaja – liity KPY:n Sisäpiiriin etusivulla olevasta linkistä.

Tarvitset kirjautumista varten tunnuksen, joka on toimitettu postitse 1/2021 KPY:n omistajatiedotteessa.

Jos et ole saanut tunnusta, otatko yhteyttä KPY:n Sisäpiiriin puh. 040 359 4348 arkisin kello 9-14.