Vetrea laajentaa kotipalveluitaan Mikkelissä

Vetrea laajentaa kotipalveluitaan Mikkelissä

Vetrea Terveys Oy on ostanut 31.3. allekirjoitetulla kaupalla Mikkelin Hoivapalvelu Pelakuu Oy:n koko osakekannan. Pelakuun 18 työntekijää jatkavat uuden omistajan palveluksessa entisin työehdoin. Välittömiä muutoksia ei myöskään tapahdu asiakkaiden palveluissa. Palveluhinnat pysyvät ennallaan.

– Sitoutunut, hyvä henkilökunta jatkaa. Palvelemme edelleen tutulla, turvallisella tavalla ja jatkamme tekemäämme kehitystyötä entistäkin innostuneemmin, Pelakuun yrittäjyydestä luopuva Hilkka Hirvelä ja Vetrean liiketoimintajohtaja Pirjo Kettunen toteavat.

Merkittävä työllistäjä

Vetrea Terveys Oy:n tytäryritys H10 Kymppipalvelut on tuottanut asiakaskoteihin vietäviä kotipalveluita vuodesta 2008 alkaen ja laajentunut jo kuudelle paikkakunnalle. Tänä vuonna laajentuminen jatkuu Kotkaan, Kouvolaan, Kajaaniin ja Siilinjärvelle ja tuo uusia työpaikkoja muun muassa siistijöille, laitoshuoltajille, kodinhuoltajille, kotitalonmiehille, lastenhoitajille, sosionomeille, lähihoitajille, jalkaterapeuteille, sairaanhoitajille ja fysioterapeuteille.

Kotipalveluiden käyttäjäkunta laajenee

Valtaosa Vetrea Kotipalveluiden asiakkaista on iäkkäitä, mutta kysyntä kasvaa perheiden ja omaishoitajien keskuudessa.
– Tulevaisuudessa ennaltaehkäisevä perhetyö lapsiperheissä ja omaishoitajien tukeminen ovat yrityksellemme yhä tärkeämpiä tehtäviä iäkkäiden kotihoidon rinnalla, Kettunen uskoo.

Tukena julkiselle terveydenhuollolle

Merkittävä osa Vetrea Kotipalveluiden asiakkaista on yksityisiä asiakkaita. Yhteistyö kunnallisen kotihoidon kanssa on myös tiivistä. Monessa kunnassa kotihoito on kohdannut ongelmia henkilöstön kasvaneen työtaakan ja lisääntyvien sairauspoissaolojen vuoksi. Vetrea on palveluillaan keventänyt kunnallisen kotihoidon henkilöstön taakkaa tekemällä osan kunnallisen terveydenhuollon kotikäynneistä ja hoitamalla työntekijöiden sijaisuuksia poissaolojen aikana.

Vahva ote sotepalvelujen kehittämisessä

Vetrea Terveys Oy:n strategia painottuu kasvuun ja laajenemiseen.
– Haluamme olla vahvasti ja laajalla palvelukonseptilla mukana vaikuttamassa kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden monipuolisuuteen ja kattavuuteen sekä kehittämässä niitä laadukkaasti yhdessä julkisten toimijoiden kanssa, toimitusjohtaja Laura Airaksinen vakuuttaa.

Lisätietoja:

Laura Airaksinen
toimitusjohtaja
laura.airaksinen(at)vetrea.fi
p. 040 729 1908

www.vetrea.fi