Voimatel kasvaa yritysostolla

Voimatel Oy kasvaa yritysostolla

Osuuskunta KPY:n omistama Voimatel Oy on hankkinut Boftel Oy:n liiketoiminnat 30.6.2016. Boftel Oy on tietoliikenneverkkojen kokonaisvaltaisia elinkaaripalveluita tarjoava yritys, joka tuottaa asiakkailleen tietoliikenneverkon suunnittelu-, optimointi-, ylläpito- ja operointipalveluja.

Boftelin asiakkaina ovat teleoperaattorit sekä johtavat laitevalmistajat ja sen päämarkkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Baltia. Kaupan myötä Voimatelista tulee kriittisten tietoliikenneverkkojen moniosaaja.

Osuuskunta KPY panostaa nykyisten omistusyhtiöidensä orgaanisen ja yritysostoin tapahtuvan kasvun tukemiseen lisäinvestointien kautta.

– Julkistetun yrityskaupan myötä KPY on omistajana tukemassa Voimatelin strategian toteuttamista, toteaa KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman.

Lisätietoja:
Osuuskunta KPY: toimitusjohtaja Lauri Kerman, puh. 050 357 5384
Voimatel Oy: toimitusjohtaja Sami Huusko, puh. 050 557 1153

Osuuskunta KPY on kuopiolainen, pitkäaikainen omistaja ja sijoittaja, jonka omistavat noin 22 200 jäsentä, joista suurin osa on pohjoissavolaisia. KPY:n merkittävimmät omistukset ovat Enfo Oy:ssä, Voimatel Oy:ssä ja Vetrea Terveys Oy:ssä sekä Technopolis Kuopio Oy:ssä. Lisäksi tytäryhtiö KPY Sijoitus Oy harjoittaa kiinteistö- ja arvopaperisijoittamista. Osuuskunta KPY- konsernin liikevaihto oli noin 320 milj. euroa vuonna 2015. Konserni työllistää yli 1 900 henkilöä.

Voimatel Oy on suomalainen sähkö- ja tietoverkkojen ja -järjestelmien suunnittelija ja rakentaja sekä kunnossapidon ja mittaus- ja tiedonhallintapalvelujen palvelutuottaja. Yhtiön asiakkaita ovat Suomen merkittävimmät sähköverkkoyhtiöt ja tietoliikenneoperaattorit, sähköyhtiöt ja kansainväliset laitevalmistajat, kunnat sekä laaja joukko merkittäviä teollisuusyrityksiä. Yhtiö tarjoaa palveluita valtakunnanlaajuisesti yli 500 palvelualan ammattilaisen voimin. Voimatelin omistaa Osuuskunta KPY. www.voimatel.fi

Tästä linkistä avautuu Voimatel Oy:n tiedote