Voimatel Oy

Kestäviä yhteyksiä

Voimatel Oy on sähkö- ja tietoverkkojen sekä -järjestelmien elinkaaripalvelujen ja ratkaisujen tuottaja. Voimatel auttaa asiakkaitaan menestymään varmistamalla heidän kriittisten järjestelmien ja verkkojen erinomaisen palvelukyvyn luotettavilla asiantuntijapalveluillaan ja uudistuvilla ratkaisuillaan. Voimatelin liikevaihto oli 2018 noin 124,9 (113,6 vuonna 2017) milj. euroa.

Tietoliikenne- ja sähköverkkojen uudistaja

Voimatel palvelee kotimaisia ja ulkomaalaisia asiakkaitaan Suomesta, Virosta ja Puolasta käsin. Yhtiön tunnusmerkki on ainutlaatuinen yhdistelmä tinkimätöntä luotettavuutta, kuuntelevaa asiakaspalvelua sekä jatkuvasti kehittyviä ratkaisuja, jota tukee yhtiön vakaa asema alansa suurimpana suomalaisomisteisena palvelutarjoajana.

Voimatelin historiaa

Voimatel perustettiin tele- ja sähköverkonrakentamisen palveluja tuottavaksi yhtiöksi vuonna 2001. Perustajanosakkaina olivat silloinen Kuopion Puhelin Oy ja Savon Voima Oy. Alkuvaiheessa mukana oli myös IVO Transmission Engineering Oy (Eltel Networks Oy). Osuuskunta KPY osti 9.4.2014 Savon Voima Oyj:n omistuksessa olleet loput 18 prosenttia Voimatel Oy:n osakekannasta. KPY omistaa kaupan jälkeen Voimatel Oy:n koko osakekannan. 

Voimatel lukujen valossa
liikevaihto vuonna 2018
125

miljoonaa euroa

Henkilöstöä noin
900
Perustettu vuonna
2001