KPY:n edustajiston pitkäaikainen puheenjohtaja vaihtumassa

Uutiset

23.09.2022 08:53

KPY UUTISET

KPY:n edustajiston pitkäaikainen puheenjohtaja vaihtumassa

Osuuskunta KPY:n edustajistoa 27 vuotta puheenjohtanut Pekka Kantanen on ilmoittanut, ettei hän ole vuonna 2023 käytettävissä edustajiston puheenjohtajaksi. Hän jatkaa puheenjohtajana tammikuulle 2023 edustajiston vaaleja seuraavaan järjestäytymiskokoukseen saakka ja edustajiston jäsenenä kuusivuotiskautensa loppuun. Osuuskunnan sääntöjen mukaisesti uusi edustajisto valitsee uuden puheenjohtajiston järjestäytymiskokouksessaan.

”Nämä vuodet yhdessä KPY-perheen kanssa ovat olleet valtavan hieno kokemus. KPY on tänä päivänä merkittävä arvopohjainen monialakonserni ja myös huomattava työllistäjä sekä vaikuttaja. On hienoa nähdä, kuinka KPY:ssä toteutetaan juuri nyt huomattavia strategisia uudistuksia. Tässä taitekohdassa pidän erittäin luontevana edustajiston puheenjohtajan vaihtumista”, Kantanen kertoo.

Kantanen painottaa, että hän jatkaa normaalisti edustajiston jäsenenä kuusivuotisen kautensa loppuun, eli vielä kolmen vuoden ajan.

KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen ja toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kiittävät Kantasta lämpimästi:

”Pekalla on ollut suuri merkitys lähes 140-vuotiaan KPY:n uudistumisessa moderniksi osuuskunnaksi. Pekan puheenjohtama edustajisto käyttää KPY:ssä ylintä päätösvaltaa. Hän on siten ollut vahvasti vaikuttamassa siihen, että aiemmasta puhelinyhteyksien rakentajasta on muodostunut arvo- ja kasvuyhtiöiden pitkäjänteinen omistaja, joka luo kasvun edellytyksiä ympärilleen”, Tikkanen ja Lehikoinen toteavat.

He kertovat, että Kantanen on halunnut KPY:n kehittyvän ennakkoluulottomasti.
”KPY on Pekan puheenjohdossa ollut ensimmäinen suomalainen osuuskunta, joka on hakeutunut arvo-osuusjärjestelmään. Lisäksi selvitämme mahdollisuutta listautua Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle. Mikäli listautuminen toteutuisi, olisimme tiettävästi myös ensimmäinen kyseiselle markkinapaikalle listautuva osuuskunta. Pekan näkemyksellisyys heijastuu nykyiseen KPY:hyn monin tavoin”, he painottavat.

Edustajiston vaalit käydään lokakuussa

KPY:n edustajistossa on 30 edustajaa ja heidät valitaan vaaleilla kuuden tilikauden ajaksi. Edustajistosta puolet, eli 15 henkilöä on erovuorossa joka kolmas vuosi.

Seuraavat vaalit pidetään tänä syksynä. Ehdokasasettelu on päättynyt ja vaaleissa on ehdolla 69 henkilöä. Ehdokkaat julkistetaan KPY:n kotisivuilla 30.9. ja Savon Sanomissa 2.10. Äänestysaika on 6.-27.10.

”Tällä kertaa vaaleissa voi äänestää perinteisen postiäänestyksen lisäksi myös sähköisesti”, Lehikoinen kertoo.

KPY postittaa tarkemmat äänestysohjeet jäsenilleen. Äänioikeus vaaleissa on KPY:n jäsenellä.

Yhteydenotot:

Kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi silja.huhtiniemi@kpy.fi, 050 412 0559


Pekka Kantanen