Blogikirjoitus: Luovaa kitkaa – KPY synnyttää liike-elämänvoimaa

Uutiset

07.04.2022 10:28

KPY UUTISET

KPY avaa blogin, jossa käsittelemme ajankohtaisia ja toimintaamme koskettavia aiheita ja ilmiöitä. Olemme liike-elämänvoiman kiihdyttäjä ja rakennamme yhteistyötä ja uusia yhteyksiä. Blogeissamme tulemme nostamaan esille erityisesti aiheita, jotka osuvat liike-elämän ytimeen ja yhteistyön ja yhteyksien rakentamiseen. Blogin avaa toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.

Luovaa kitkaa – KPY synnyttää liike-elämänvoimaa 

Elämme monella tavalla poikkeuksellisia aikoja. Muutos on hurjaa ja jopa ennen näkemätöntä globaalissa mittakaavassa. Vaikka kehitys vaatiikin vahvan katseen eteenpäin, on välillä hyvä katsoa taaksepäin. Meillä KPY:ssä takana on vahvat, 139 vuoden taakse ulottuvat juuret. Historiamme kertoo kyvystämme reagoida muuttuviin tilanteisiin – menneinä vuosina on ehtinyt tapahtua paljon.

Miksi olemme 139 vuoden jälkeen entistäkin elinvoimaisempia? Olemme vahvasti arvojohdettu monialakonserni, ja meitä kuvaavia avainsanoja ovat yhteisöllisyys, osaava pääoma sekä elinvoima. Olemme jatkuvassa liikkeessä luomassa ja rakentamassa uutta. Lisäksi vahva historiamme, alueellinen ainutlaatuisuutemme sekä elinvoimaisuutemme tuovat meille merkittävää kansallista kilpailuetua. Tästä kokonaisuudesta syntyy luova kitka, joka vie meitä eteenpäin.

Viemme strategiaamme eteenpäin kahdella toisiaan tukevilla strategioilla; Nova-strategiamme edustaa modernin työpäiväkokemuksen edelläkävijyyttä ja Momentum-strategiassamme tarjoamme kasvuhakuisille yrityksille osaavaa pääomaa. KPY:n elinvoima kuuluu, näkyy ja tuntuu sekä Novapoliksessa että yrityssijoituksissa, joissa olemme omistajina.

Yhteisöllisyys ja kumppanuus ovat avainsanoja erityisesti KPY Novapoliksessa. Tyhjät seinät eivät tuota tai luo mitään, vaan yhteisö ja ihmiset sen sisällä. Seinien sisälle tarvitaan myös moderneja ja nykyaikaista hybridityönteon mallia tukevia oivalluksia tukemaan sisällä loistavia ammattilaisia – luomme paremmat puitteet onnistumiselle ja menestykselle. Kirjoitin laajemmin aiheesta myös Novapoliksen blogiin.

KPY:n Momentum strategiassa taas korostuu osaava pääoma. Me tuomme osaamista omistajastrategiaan ja tuemme voittavan joukkueen muodostumista ja menestymistä. Meillä onkin aktiivinen uusien sijoituskohteiden etsintä käynnissä. Momentum-strategiamme on otettu hyvin vastaan ja se kiinnostaa useita kasvu- ja arvoyhtiöitä.

Osuuskuntamuotoisena toimijana olemme kärsivällinen, vastuullinen ja arvopohjainen, mutta samalla eteenpäin katsova ja tuottava. Erityisesti arvopohjaisuus on meillä voimakkaasti sisäänrakennettua.

Olen vahvasti sitä mieltä, että uuden kokeileminen ja itsensä ja vaikkapa työyhteisönsä haastaminen kannattaa. Olemmekin tehneet rohkeita liikkeitä uudessa strategiassamme. Uskomme yhteisön voimaan ja yksilöihin heidän erityisosaamisessaan. Tästä syntyy myös osuuskuntaa sekä portfoliossamme ja Novapoliksessa toimivia yrityksiä palveleva yhteinen etu.

KPY:n blogi tulee jatkossa avaamaan teille toimintaamme laajemmin sekä siihen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Juuri nyt oli oikea aika aloittaa blogi, sillä meillä tapahtuu paljon. Ja kuten blogien pitääkin, toivomme herättävämme myös keskustelua.

Aurinkoista kevään alkua!

Anssi Lehikoinen
Toimitusjohtaja
Osuuskunta KPY ja KPY Novapolis Oy

Seuraa meitä myös
KPY:n LinkedIn
KPY:n Facebook