Enfo myy vähemmistöosakkuutensa Zuite Business Consultingissa

Uutiset

14.06.2021

KPY UUTISET

Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö Enfo Oyj myy 30 prosentin omistuksensa ruotsalaisessa SAP-konsultointiyhtiö Zuite Business Consultingissa norjalaiselle Pearl Group AS:lle.

”Kauppa on linjassa strategiamme kanssa. Tavoitteemme on olla johtava dataintegraattori Pohjoismaissa ja keskittää toimintamme yhä vahvemmin julkisen pilven ratkaisujen ympärille”, arvioi Enfon uusi, maaliskuussa aloittanut toimitusjohtaja Mikko Valorinta.

”30 prosentin vähemmistöosakkuus yhtiössä ei tue kasvustrategiaamme. Olemme iloisia siitä, että Zuite Business Consulting saa Pearlissa uuden omistajan”, Valorinta toteaa.

Zuitella on noin 60 työntekijää. Kaupan jälkeen Enfolla on yli 400 asiantuntijaa Ruotsissa, missä yhtiö tukee asiakkaitaan muun muassa integraatioissa, pilvisovelluksissa, datanhallinnassa, tietoturvallisuudessa ja identiteetin hallinnassa.

”Kauppa ei vaikuta meidän SAP-toimintaan Suomessa, jossa SAP pilvimigraatiot ovat edelleen kasvun ajureita”, Valorinta jatkaa.

”Zuiten vähemmistöomistus on uudelleenjärjestelty Enfossa vuonna 2011 ja Zuite on ollut osakassopimuksesta johtuen Enfon tytäryhtiö, jonka liikevaihto ja tulos on raportoitu kokonaisuudessaan Enfo konsernin osana. Vuonna 2011 tehdyn osakassopimuksen johdosta vuosittainen tulos on maksettu omistajille osinkoina, josta Enfon osuus on ollut 30 prosenttia”, KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen taustoittaa.

Lehikoinen toteaa kaupan terävöittävän Enfon liiketoimintaa:
”Zuiten SAP-resurssivuokraukseen painottuva liiketoiminta eroaa Enfon viime vuonna hankkimasta SAP-liiketoiminnasta, joka keskittyy ensisijaisesti SAP-projektiliiketoimintaan sekä ylläpito- ja pilvipalveluihin. Tällainen SAP-osaaminen on Enfon kasvustrategian ytimessä ja mahdollistaa julkisen pilven ratkaisujen kehittämisen. Zuiten SAP-toimintoja ei nähdä uuden strategian keskiössä ja tästä syystä siitä luovutaan.”

Enfo arvioi, että kauppa saatetaan päätökseen kesäkuun lopussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Enfo Oyj:n tiedote: https://www.enfo.fi/lehdistotiedotteet

Lisätietoja:
Anssi Lehikoinen, KPY-konsernin toimitusjohtaja,  050 328 2648
Mikko Valorinta, Enfon toimitusjohtaja, 040 099 7257

 

KPY – LIIKE-ELÄMÄNVOIMA

KPY on elinvoiman ja liike-elämän kiihdyttäjä. Rakennamme yhteistyötä ja uusia yhteyksiä sekä kehitämme ja kasvatamme omistusyhtiöitämme. Olemme yksi alueemme suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista.

KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Toimimme emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat KPY Novapolis Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy sekä KPY Sijoitus Oy. Työllistämme noin 2 500 henkilöä.

Seuraa myös:
Osuuskunta KPY:n Facebook
Osuuskunta KPY | LinkedIn