Epical myy SAP liiketoimintansa Pearl Finland Oy:lle

Uutiset

01.12.2023 10:44

KPY UUTISET

Epical myy SAP liiketoimintansa Pearl Finland Oy:lle

Pohjoismainen data konsultointiyhtiö Epical on allekirjoittanut sopimuksen, jonka myötä Epical Finland Oy myy SAP liiketoimintansa Pearl Finland Oy:lle. Epical oli aiemmin Enfon konsultointiliiketoimintayksikkö. Divestointi tukee Epicalin strategiaa saavuttaa asema pohjoismaiden johtavana datakonsultointiyhtiönä.

SAP liiketoiminnan divestointi on jatkumoa Epicalin strategialle terävöittää asemointiaan markkinassa kasvuvauhdin kiihdyttämiseksi. Divestointi parantaa myös Epicalin kilpailukykyä, kun yritys voi keskittyä missioonsa olla johtava pohjoismainen datakonsultointiyritys, joka on erikoistunut dataan ja analytiikkaan, tietoturvaan, sovelluksiin ja integraatioihin. Epicalin SAP liiketoimintayksikössä työskentelee 16 henkilöä Suomessa.

Kesäkuussa 2021 Enfo myi vähemmistöosakkuutensa 30 % ruotsalaisesta Zuite Business Consultingissa Pearl Group AS:lle. Epical on nykyään Enfon tytäryhtiö, sen jälkeen kun uusi yhtiörakenne implementointiin kesäkuussa 2023. Jäljellä olevan SAP-liiketoiminnan divestointi on luonnollinen jatkumo Epicalin liiketoiminnan virtaviivaistamiseksi.

“Divestointi tukee tavoitettamme olla puhtaasti datakonsultointiin keskittyvä yritys, jonka palvelut ja osaaminen tukevat asiakkaiden tiedon hallintaa, hyödyntämistä ja turvaamista. Divestoinnin myötä Epicalin asiakkaat tulevat hyötymään entistäkin fokusoidummasta tarjoamasta asiakkaidemme datavetoisen liiketoiminnan kehittämiseksi. Näemme datan vastuullisen hyödyntämisen tehokkaana työkaluna aikaansaada positiivista muutosta maailmassa. Tarkoituksemme on rakentaa tulevaisuutta, johon voimme kaikki luottaa,” sanoo Epicalin toimitusjohtaja Mikko Valorinta.

”Liiketoimintakaupan myötä Pearl Finland jatkaa matkaansa tullakseen johtavaksi SAP palveluiden toimittajaksi Suomen markkinassa. Pearl Finland on jo kasvanut vuoden 2023 aikana 1 työntekijästä 19 työntekijäksi ja nyt tämä liiketoimintakauppa tekee asemastamme entistä vahvemman. Vastaanotamme Pearlilla innolla siirtyvät työntekijät osaksi organisaatiotamme. Liiketoimintakaupan kautta siirtyvä Epicalin SAP-asiakaskunta sopii täydellisesti Pearlin portfolioon ja haluamme vahvistaa asiakassuhteita jatkossa entisestään,” sanoo Helena Järvi, Pearl Finland Oy:n toimitusjohtaja.

Divestoinnilla ei ole välitöntä vaikutusta nykyisiin asiakkaisiin tai olemassa oleviin sopimuksiin. Se tulee voimaan 1.12.2023 alkaen.

Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Lue lisää: Epical myy SAP liiketoimintansa Pearl Finland Oy:lle | Epical (epicalgroup.com)

Epical on Enfo Oy:n tytäryhtiö. Enfo on Osuuskunta KPY:n pitkäaikaisin omistuskohde. Enfo on pohjoismainen IT-palvelujen asiantuntija, joka mahdollistaa asiakkaidensa datavetoisen liiketoimintamuutoksen.