Kirsi Huusko KPY:n sijoitusjohtajaksi

Uutiset

17.12.2021 09:29

KPY UUTISET

Kirsi Huusko KPY:n sijoitusjohtajaksi

KPY-konsernin sijoitusjohtajaksi on nimetty kauppatieteiden maisteri Kirsi Huusko. Hän siirtyy tehtävään Greenstepiltä, jossa hän on työskennellyt partnerina ja Jyväskylän yksikön johtajana vuodesta 2017 lähtien.

Sijoitusjohtajan tehtävä on KPY:lle uusi ja kytkeytyy syksyllä julkistettuun KPY Momentum -strategiaan.

”Momentum-strategiassa avaudumme kasvu- ja arvoyhtiöiden vähemmistöomistajaksi ja tavoitteenamme on omistajakumppanuus noin 10 – 15 yrityksen kanssa seuraavan viiden vuoden kuluessa. Kirsi on avainroolissa tämän portfolion kokoamisessa. Hänen vastuulleen tulee sijoitustoiminnan perusprosessien rakentaminen, hankevirrasta huolehtiminen ja kohdeyritysten valinta yhdessä johtoryhmän kanssa. Lisäksi Kirsi ja koko johtoryhmä tulevat työskentelemään yritysten strategisena tukena ja kasvun kumppanina”, KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo.

”Olen iloinen, että löysimme osaavan, motivoituneen ja verkostoituneen tekijän osaksi johtoryhmäämme”, Lehikoinen jatkaa.

Aiemmalla urallaan Huusko työskenteli lähes kymmenen vuoden ajan Danske Bankilla, jossa hänen vastuulleen kuului muun muassa Sisä-Suomen Business Centerin johtaminen. Huusko on Keski-Suomen Osuuspankin hallituksen jäsen. Hän tekee parhaillaan toista tutkintoa ja valmistuu vuoden 2022 aikana yhteiskuntatieteiden maisteriksi. Tutkinnossaan hän perehtyy pk-yritysten kasvustrategioihin.

Huusko kertoo, että sijoitusjohtajan tehtävässä häntä kiinnostaa mahdollisuus lisätä pitkäjänteisesti yritysten elinvoimaa ja kotimaista omistajuutta.
”Konkreettisen investointien ja kasvun rahoituksen lisäksi näen tehtävässä mahdollisuuden kannustaa yrityksiä kasvuun. Voin käyttää tehtävässä laajasti jo kertynyttä osaamista, mutta myös oppia paljon uutta”, Huusko toteaa.

Uusi sijoitusjohtaja aloittaa tehtävässään helmikuussa.
”Odotan erityisesti yhteistyötä yrittäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa, mutta myös koko tiimin kanssa. Konkreettisesti odotan lisäksi niitä tuloksia, mitä saamme aikaan. Uskon, että aloituksesta tulee vauhdikas ja keväästä työntäyteinen”, Huusko kertoo.

Lisätietoa: Anssi Lehikoinen, toimitusjohtaja, anssi.lehikoinen(at)kpy.fi, 050 328 2648

 

KPY – LIIKE-ELÄMÄNVOIMAA

Yhteisön omistama KPY on arvopohjainen elinvoiman ja liike-elämän kiihdyttäjä. Rakennamme yhteistyötä ja uusia yhteyksiä sekä kehitämme ja kasvatamme omistusyhtiöitämme. Olemme yksi Itä-Suomen suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista.

KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Toimimme emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat Enfo Oyj, Voimatel Oy sekä KPY Novapolis Oy. Työllistämme noin 2 000 henkilöä.

Kirsi Huusko aloittaa helmikuussa 2022 KPY-konsernin sijoitusjohtajana.

Seuraa myös:
Osuuskunta KPY:n Facebook
Osuuskunta KPY | LinkedIn