KPY aikaistaa osuuksien ostoa

Uutiset

06.08.2021 11:01

KPY UUTISET

KPY aikaistaa osuuksien ostoa

KPY Sijoitus Oy voi tarvittaessa ostaa KPY:n osuuksia yksittäiseltä omistajalta jo 12.8. lähtien.

Tiedotimme 28.6., että Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö KPY Sijoitus Oy voi tarvittaessa ostaa KPY:n osuuksia syyskuusta alkaen. Taustalla on KPY:n osuuksien kauppapaikkaa ylläpitäneen Privanet Securities Oy:n jälkimarkkinapaikan toiminnan keskeytyminen. Toimenpiteellä turvataan KPY:n osuuksien vaihdantaa.

”Olemme viime viikkoina saaneet useita yhteydenottoja omistajilta, jotka ovat olleet huolissaan osuuksien vaihdantamahdollisuuksista. Yhteydenottojen mukaan ulkopuoliset tahot ovat olleet yhteydessä KPY:n osuuksien omistajiin, kannustaneet myymään osuudet pikaisesti ja tarjoutuneet ostamaan ne”, KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo.

Hämmennystä luovasta tilanteesta johtuen KPY aikaistaa osuuksien ostoja:

”Meillä on valmius käynnistää ostot oletettua nopeammin. Koska tilanne herättää omistajissamme huolta, päätimme aikaistaa osuuksien ostoa. Jos omistajamme haluaa myydä omistamansa KPY:n osuudet, KPY Sijoitus Oy voi tarvittaessa ostaa ne 12.8. lähtien”, Lehikoinen toteaa.

”Ymmärrämme, että aikataulun aikaistaminen voi näyttää poukkoilevalta. Meille on kuitenkin tärkeää toimia asiassa omistajiemme edun mukaisesti. Toivomme, että mahdollisuus niin halutessaan myydä osuudet KPY Sijoitus Oy:lle rauhoittaa erityisesti pitkäaikaisia pienomistajiamme, joihin on kohdistunut heitä hämmentäneitä yhteydenottoja”, Lehikoinen jatkaa.

KPY Sijoitus voi ostaa osuuksia yksittäiseltä omistajalta hintaan 20 euroa / osuus.

Osuuksien ostaminen on väliaikainen poikkeustoimi, jonka tavoitteena on turvata osuuksien vaihdantaa. Sen aikana rakennetaan pysyvämpi ja joustavampi tapa osuuksien vaihdantaan.

Lehikoinen painottaa, että KPY tulee tulevaisuudessakin turvaamaan osuuksien vaihdannan eikä omistajilla ole tarvetta hätiköidyille ratkaisuille. ”KPY on luotettava omistuskohde. Maksamme omistajillemme kilpailukykyistä osuuskorkoa ja olemme sitoutuneet omistusyhtiöidemme omistaja-arvon kehittämiseen. Meillä on kaikki syyt uskoa, että KPY on haluttu, kannattava ja arvonsa säilyttävä omistuskohde tulevaisuudessakin”, hän toteaa.

Omistajat voivat aina tehdä kauppaa omistamillaan osuuksilla myös omatoimisesti. KPY:n kotisivuilla (www.kpy.fi) on tätä varten kauppakirjan malli, jota omistajat voivat hyödyntää kaupankäynnissään. Lisäksi sivuilta on saatavilla malli lahjakirjasta, jos omistaja haluaa lahjoittaa osuutensa esimerkiksi perillisilleen.

Lisätietoa: Toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen: anssi.lehikoinen(at)kpy.fi  tai 050 328 2648

KPY Sijoitus voi ostaa KPY:n osuuksia 12.8. alkaen seuraavasti:

  • KPY Sijoitus voi ostaa osuuksia yksittäiseltä omistajalta hintaan 20 euroa/osuus.
  • Yksittäiseltä omistajalta voidaan ostaa korkeintaan 2 000 osuutta vuoden 2021 aikana.
  • Mahdolliset ostot tehdään vähintään sadan (100) osuuden erissä, paitsi tilanteissa, joissa osuutensa myyvä omistaa alle sata osuutta. Mikäli alle sata osuutta omistava haluaa myydä kaikki osuutensa kerralla, KPY Sijoitus voi tarvittaessa hankkia ne.
  • KPY Sijoitus ostaa loppuvuoden 2021 aikana osuuksia enintään kahden (2) miljoonan euron arvosta.

Yhteystiedot ja muut tiedot käytännön järjestelyistä julkaistaan KPY:n kotisivuilla www.kpy.fi 12.8. kello 9 mennessä

Anssi Lehikoinen KPY

Anssi Lehikoinen KPY:n toimitusjohtaja