KPY ei valmistele osakeyhtiöittämistä

Uutiset

14.10.2020

KPY UUTISET

KPY ei valmistele osakeyhtiöittämistä

Savon Sanomat on 14.10.2020 julkaissut Osuuskunta KPY:n omistusmuotoa koskevan artikkelin. Kuten artikkelissakin todetaan, KPY ei ole valmistelemassa osakeyhtiöittämistä. Osuuskunnan yhtiömuodosta päättää edustajisto, jossa yhtiömuodon muutos ei ole esillä.

KPY on pitkän historian omaava merkittävä itäsuomalainen työllistäjä ja elinkeinoelämän vaikuttaja.

– KPY on sitoutunut omistaja-arvon kasvuun ja maksamme vakaata osuuskorkoa omistajillemme. Osuuskunta yhtiömuotona mahdollistaa myös vahvan arvopohjaisen sitoutumisen omistusyhtiöiden ja Itä-Suomen elinvoiman kehittämiseen. Näillä asioilla on merkitys KPY:n laajalle omistajajoukolle, joista suuri osa asuu Kuopion läheisyydessä, KPY:n edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen painottaa.

KPY-konserni on hiljattain aloittanut merkittävän strategisen uudistumisen. KPY kasvaa tulevaisuuteen erityisesti Novapolis-ympäristöä kehittämällä. Keskiössä ovat moderni työntekijäkokemus, kumppanuudet ja ekosysteemien kehittäminen. Tytäryhtiöiden Enfo Oyj, Vetrea Terveys Oy ja Voimatel Oy omistajaohjaus tähtää omistaja-arvon kasvuun sekä yhtiöiden kannattavan kasvun mahdollistamiseen.

– Järjestämme marraskuun aikana kaikille omistajillemme avoimen digitaalisen infotilaisuuden uudesta strategiasta ja konsernin näkymistä. Samalla kerromme myös uusista omistajille suunnatuista palveluistamme, KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen kertoo.

Tilaisuudesta ja sen ajankohdasta tiedotetaan erikseen lähiaikoina.