KPY käynnistää historiallisen uudistuksen ja Anssi Lehikoisesta toimitusjohtaja

Uutiset

03.08.2020

KPY UUTISET

Osuuskunta KPY käynnistää historiallisen uudistuksen ja Anssi Lehikoisesta toimitusjohtaja

Osuuskunta KPY kasvaa tulevaisuuteen Novapolis-ympäristöä kehittämällä. Keskiössä ovat moderni työntekijäkokemus, kumppanuudet ja ekosysteemien kehittäminen. Uuden strategian toteutusta siirtyy luotsaamaan Anssi Lehikoinen.

Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkasen mukaan kyseessä on suuri strateginen muutos. Tarkoituksena on varmistaa liiketoiminnan kannattavuus pitkälle tulevaisuuteen.

“Visiomme on olla Itä-Suomen luotetuin omistaja ja liiketoimintojen kehittäjä. Puhelinyhtiöajoista saakka olemme yhdistäneet aluetta ja ihmisiä. Nyt tulemme avautumaan uudella tavalla kumppanuuksien ja ekosysteemien rakentajaksi. Uudistumisen keskiössä ovat Novapolis-ympäristöt”, Tikkanen kertoo.

Kuopion Savilahdessa yrityksille toimitiloja tarjoava KPY Novapolis syntyi 2019, kun KPY hankki koko Technopolis Kuopio Oy:n osakekannan paikalliseen omistukseensa. Kyseessä on lähes 200 yrityksen ja organisaation sekä 12 000 osaajan työympäristö.

“Tulevaisuudessa Novapolis on yksi Itä-Suomen menestyksen draivereista, modernin työnteon alusta ja vilkas yhteisö, johon osaajat ja yritykset haluavat liittyä”, summaa Tikkanen.

Lehikoinen johtamaan muutosta sekä Osuuskunta KPY:ssä että KPY Novapoliksessa

Osuuskunta KPY:n toimitusjohtajana menestyksekkäästi 13 vuoden ajan toiminut Lauri Kerman jättää tehtävänsä ja uutena toimitusjohtajana aloittaa tänään filosofian tohtori Anssi Lehikoinen.

Lehikoinen on toiminut KPY-konsernissa hallituksen varapuheenjohtajana sekä Enfo Oyj:n hallituksen puheenjohtajana ja ollut keskeisessä roolissa esimerkiksi Enfon uuden strategian valmistelussa sekä Ropo Capitalin järjestelyssä. Lehikoinen on myös Numcore Oy:n ja Rocsole Oy:n perustaja, mukana lukuisissa yhtiöissä sekä työskennellyt työelämäprofessorina Itä-Suomen yliopistossa.

Jatkossa Lehikoinen toimii sekä Osuuskunta KPY:n, KPY Novapolis Oy:n, KPY Sijoitus Oy:n että perustettavan KPY Novan toimitusjohtajana. Yhtiöille tulee myös sama hallituksen kokoonpano. Uuden tehtävänsä myötä Lehikoinen luopuu KPY:n hallitusjäsenyydestä ja hallitukseen nousevat uusina jäseninä Kaisa Olkkonen ja Juha Yrjänheikki.

Mittavan työuran Savilahden kasvattamiseksi tehnyt KPY Novapoliksen toimitusjohtaja Hannu Eronen jatkaa projektiluontoisissa tehtävissä KPY Novapoliksessa vuoden loppuun saakka.

Uusia palveluita vahvan liiketoiminnan rinnalle

Lehikoinen toteaa, että uusi strategia mahdollistaa aidon ekosysteemin, jossa KPY voi olla auttamassa yhteyksissä kansainvälisiin toimijoihin ja rahoittajiin sekä osallistua potentiaalisimpien yritysten omistusjärjestelyihin.

Hän aikoo olla mukana kehittämässä KPY:n nykyisiä omistusyhtiöitä Enfo, Vetrea ja Voimatel ja tuoda kokemuksensa niiden käyttöön. Lehikoisen mukaan yhtiöt hyötyvät uudesta suunnasta: “Ekosysteemi tuo kehitys- ja kasvumahdollisuuksia kaikille”.

”Novapoliksen nykyinen konsepti on ollut jo pitkään vahva ja liiketoiminta kannattavaa. Toimintaympäristössä on kuitenkin isoja muutostekijöitä, kuten työn muutos, ympäristövastuullisuus, pandemiauhka ja kilpailun kiristyminen. Jotta säilytämme kilpailukykymme muuttuvassa tilanteessa, alamme rohkeasti kehittää uusia palveluita Novapoliksen ympärille”, Lehikoinen painottaa.

Uusien palvelujen kehittäminen keskitetään perustettavaan KPY Novaan. Ratkaisuja tuodaan tarjolle yhdessä kumppaneiden kanssa ja niiden ytimessä on moderni työntekijäkokemus. Uusista palveluista vastaa keväällä konserniin siirtynyt kehitysjohtaja Silja Huhtiniemi.

 Uudistuksella rakennetaan omistaja-arvon kasvua

Lehikoinen astuu yhden Itä-Suomen merkittävimmän yrityksen johtoon. KPY-konsernin liikevaihto on lähes 300 miljoonaa euroa ja työntekijöitä on noin 3 000. Osuuskunnalla on lähes 20 000 omistajaa, joista suuri osa on Pohjois-Savon alueella.

Edustajiston puheenjohtaja Pekka Kantanen kertoo uudistuvan strategian tuovan turvaa ja jatkuvuutta.

“1800-luvulla perustetun osuuskunnan juuret ovat tukevasti paikallisessa maaperässä, mikä mahdollistaa latvojen kurottamisen yhä korkeammalle. Pitkä historia on opettanut rohkean kehittämisen merkityksen. KPY on suunnannäyttäjä, joka ei jää paikoilleen, vaan turvaa toimintaansa myös tulevaisuudessa”, Kantanen toteaa.

Myös Tikkanen painottaa strategisten valintojen kasvattavan omistaja-arvoa.

”Uudistumisella haluamme varmistaa liiketoiminnan kannattavuuden, jotta KPY maksaa tulevaisuudessakin kilpailukykyistä osuuskorkoa ja on houkutteleva sijoituskohde aiempaa useammille. Vahva alueeseen sitoutunut arvopohjamme mahdollistaa Itä-Suomen elinvoiman kehittämisen, millä on osaltaan merkitystä omistajillemme”, Tikkanen summaa.

Lisätietoa:
Hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen: 0400 185 926
Uusi toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen: 050 328 2648

KPY, Anssi Lehikoinen ja Tarja Tikkanen