KPY-konserni etenee strategian toimeenpanossa – tytäryhtiöissä toimitusjohtajamuutoksia

Uutiset

14.01.2021

KPY UUTISET

KPY-konserni etenee strategian toimeenpanossa

KPY:n tytäryhtiöille Enfo Oyj:lle ja Vetrea Terveys Oy:lle on nimetty uudet toimitusjohtajat. Vetrean uutena toimitusjohtajana on aloittanut Riikka Pikkarainen ja Enfon uudeksi toimitusjohtajaksi on nimetty Mikko Valorinta.

Valorinta siirtyy Enfoon konsultointiyhtiö Capgeministä, jossa hän on toiminut Capgemini Finland Oy:n toimitusjohtajana. Hän aloittaa tehtävässään maaliskuun alussa.

Pikkarainen nousi tehtävään vuoden alussa Vetrean liiketoimintajohtajan paikalta.

KPY:n uuden strategian toimeenpano etenee koko konsernissa. Nyt nimetyt tytäryhtiöiden uudet toimitusjohtajat ovat vahvoja liiketoiminnan kehittäjiä. Sekä Enfo että Vetrea toimivat erittäin kilpaillulla markkinalla ja toimintaympäristö muuttuu nopeasti. Pikkaraisella ja Valorinnalla on syvällinen ymmärrys johtamisensa yhtiöiden toimialasta ja sen edellyttämästä muutoksesta”, KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen taustoittaa.

Aiemmat toimitusjohtajat jatkavat konsernissa

Enfon toimitusjohtajana kolme vuotta toiminut Seppo Kuula siirtyy Unikien toimitusjohtajaksi, mutta jatkaa KPY-konsernissa uudella roolilla hallituksen neuvonantajana (senior advisor).

”Seppo on datavetoisen liiketoimintamuutoksen vahva osaaja. Hänellä on laaja ymmärrys siitä murroksesta, jolla dataistuminen ja digitalisaatio mullistavat liiketoimintaa ja kokonaisia toimialoja.  Tämä muutos toisaalta haastaa, mutta luo myös uusia mahdollisuuksia kaikille konsernin yhtiöille. On erittäin arvokasta saada Sepon asiantuntemus tytäryhtiöidemme kehittämisen tueksi”, Tikkanen kertoo.

”Enfo-vuosinani kotiuduin KPY-konserniin ja tunnen KPY:n tytäryhtiöiden liiketoimintaa ja tavoitteita. Arvostan sitä pitkäjänteistä ja rohkeaa otetta, jolla KPY kehittää omistamiaan yhtiöitä. Vaikka siirryn Enfosta uusiin haasteisiin, on motivoivaa jatkaa yhteistyötä KPY:n kanssa koko konsernin kehittämiseksi”, Kuula toteaa.

Myös Vetrean aiempi toimitusjohtaja Laura Airaksinen siirtyy uusiin haasteisiin, mutta jatkaa KPY:ssä Vetrean hallituksen neuvonantajana.

”Vetrean strategia terävöityy. Liiketoiminta painottuu jatkossa neurologiseen ja toimintakykyä ylläpitävään kuntoutukseen sekä asumispalveluihin. Samalla osasta liiketoimintoja luovutaan. Totesimme yhdessä Lauran kanssa, että tässä muutoskohdassa on luonteva hetki uudelle toimitusjohtajalle ottaa vastuu strategian toteuttamisesta. Hallituksen neuvonantajana Lauran ammattitaito ja näkemys ovat jatkossakin tukemassa Vetrean muutoksen läpivientiä”, Tikkanen iloitsee.

”Sosiaali- ja terveysalan murros on ollut raju ja siihen liittyvä epävarmuus on luonut isoja haasteita alan yrityksille. Vetrean uusi strategia rakentuu yhtiön ydinosaamisen ympärille ja luo tässä tilanteessa arvokasta erottuvuutta markkinalla. Neurologisen kuntoutuksen tarve on merkittävä ja yhä kasvussa. Tähän keskittymällä Vetrean kilpailukykyä ja kannattavuutta on mahdollista vahvistaa”, Airaksinen kertoo.

KPY uudisti strategiansa viime syksynä. ”Strategia koskee koko konsernia ja kehitämme sen mukaisesti kaikkia yhtiöitämme. Tavoitteena on varmistaa liiketoimintojen kannattavuus ja omistaja-arvon kasvu pitkälle tulevaisuuteen”, Tikkanen toteaa.

Hän muistuttaa, että vain reilu viikko sitten KPY-konserniin kuuluva Voimatel Oy tiedotti myös merkittävästä yrityskaupasta. ”OptiWatti Oy:n pääomistajuus nopeuttaa Voimatelin uudistumista energiahallinnan kokonaisvaltaiseksi asiantuntijaksi”, Tikkanen päättää.

Lue lisää toimitusjohtajanimityksistä Enfon ja Vetrean tiedotteista:

Vetrean tiedote
Enfon tiedote

Lisätietoa Voimatelin yrityskaupasta: Voimatelin tiedote

Lisätietoa: KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen tarja.tikkanen(at)kpy.fi tai 0400 185 926

HUOM! LUE myös Savon Sanomien pääkirjoitus 15.1.2021: KPY jatkaa uudistumistaan liike-elämän voimaksi

Seuraa myös:
Osuuskunta KPY:n Facebook
Osuuskunta KPY | LinkedIn