KPY syventää strategiaansa 

Uutiset

31.08.2021 12:02

KPY UUTISET

KPY syventää strategiaansa 

KPY avautuu vähemmistöomistuksille. Vetrea Terveyden kauppa tekee asiasta aiempaa ajankohtaisemman. Käynnistynyt strategiatyö syventää KPY:n vuosi sitten aloittamaa uudistumista.  

KPY-konsernin strategia uudistui perusteellisesti vuosi sitten. Strategiansa mukaisesti KPY on elinvoiman ja liike-elämän kiihdyttäjä. Rakennamme yhteistyötä ja uusia yhteyksiä sekä kehitämme ja kasvatamme omistusyhtiöitämme.  

31.8. tiedotettiin, että KPY myy Vetrea Terveys Oy:n koko osakekannan Mehiläiselle. Osana järjestelyä Vetrea Terveys myy kuntoutusliiketoimintansa Live-säätiölle. Osakekaupan toteutuminen edellyttää Kilpailuviraston hyväksyntää. Rinnakkain kauppojen valmistelun kanssa KPY-konserni on käynnistänyt strategiaprosessin, joka syventää viime vuonna käynnistynyttä KPY:n uudistumista.   

”KPY on tulevaisuudessa avoin myös vähemmistöomistuksille. Erityisesti meitä kiinnostavat Itä-Suomeen kytköksissä olevat perheomisteiset ja yrittäjävetoiset yhtiöt, jotka hakevat rinnalleen luotettavaa ja aktiivisista kumppania yhtiön kasvuun ja kehittämiseen. Vuosi sitten vahvistettuun strategiaan vähemmistöomistukset sopivat erinomaisesti ja mahdollistavat meille uuden instrumentin luoda vaikuttavuutta ja kasvattaa omistaja-arvoa”, KPY:n hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen valottaa alkanutta strategiatyötä.    

KPY tulee erottumaan perinteisistä pääomasijoittajista pitkäjänteisellä sitoutumisellaan ja vahvasti sisäänrakennetulla arvopohjallaan.
”Ennen kaikkea KPY on omistusyhtiöidensä aktiivinen kumppani. Meidän ajattelutapaamme sopii mainiosti, että yrittäjä jää itse vahvasti mukaan yritykseen ja myös pitkän aikavälin tavoitteet määrittelemme yhdessä yrittäjän kanssa. KPY tuo tullessaan osaamista, leveämmät hartiat ja vahvan kumppanuuden yrityksen kehittämiseen ja kasvuun”,
KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo.  

Hän muistuttaa, että elinvoiman tuottaminen ympäröivään yhteiskuntaan ja Itä-Suomeen ovat KPY:lle keskeisiä arvoja. ”Monet yrittäjät jakavat nämä arvot. Yhteinen ajattelutapa luo vahvan pohjan yhteistyölle.” 

Lehikoinen toivoo, että kumppania hakevat yritykset ottavat rohkeasti yhteyttä KPY:hyn: “Tarkastelemme aktiivisesti aiempaa tuottavampia sijoituskohteita, joissa on uskottava näkymä omistaja-arvon kasvulle. Vetrean kauppa mahdollistaa meille ensimmäiset uuden strategian mukaiset avaukset, joten asia on nyt ajankohtainen.”  

Tikkanen painottaa, että lisäksi KPY panostaa jatkossakin kaikkien omistusyhtiöidensä ja erityisesti Novapolis-ympäristön kehittämiseen.
“KPY Novapolis ei ole meille pelkkä kiinteistösijoitus. Näemme siinä valtavasti potentiaalia vetovoimaisen kasvukeskittymän ja ekosysteemin kehittämiseen. Tämä ekosysteemi toimii 
KPY:n strategisen kehittämisen ytimenä ja mahdollistaa meille laajemminkin Itä-Suomeen heijastuvan elinvoiman vahvistamisen”, Tikkanen toteaa.   

KPY:n strategiatyö valmistuu syksyn aikana. Strategia tulee osaltaan määrittämään puitteet myös sille, onko Vetrea Terveyden yritysjärjestelyllä vaikutuksia osuuskoron maksuun. Osuuskorosta päättää aina edustajisto hallituksen esityksestä. Kokonaisuudesta tiedotetaan erikseen myöhemmin syksyllä.    

Lisätietoja:   
KPY, hallituksen puheenjohtaja Tarja Tikkanen tarja.tikkanen@kpy.fi, p. 040 018 5926
KPY, toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen anssi.lehikoinen@kpy.fi, p. 050 328 2648 

 KPY – LIIKE-ELÄMÄNVOIMA

KPY on elinvoiman ja liike-elämän kiihdyttäjä. Rakennamme yhteistyötä ja uusia yhteyksiä sekä kehitämme ja kasvatamme omistusyhtiöitämme. Olemme yksi alueemme suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista.KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Toimimme emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat KPY Novapolis Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy sekä KPY Sijoitus Oy. Työllistämme noin 2 500 henkilöä.  

 

Seuraa myös:
Osuuskunta KPY:n Facebook
Osuuskunta KPY | LinkedIn