KPY tekee uuden avauksen rekrytointipalveluihin

Uutiset

29.09.2020 12:14

KPY UUTISET

Savilahden osaajapooli Pondi yhdistää osaajat ja työnantajat

KPY-konserni tekee uuden avauksen rekrytointipalveluihin. Tavoitteena on parantaa osaajien ja työpaikkojen löytymistä Savilahdessa ja laajemminkin. Pondiksi nimetty osaajapooli toteutetaan yhteistyössä kuopiolaisen Osuma Henkilöstöpalvelut Oy:n kanssa.

KPY:n kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemen mukaan kipinä rekrytointipalvelujen kehittämiseen lähti siitä että useat alueen työnantajat kokevat osaajien löytämisen vaikeaksi ja toisaalta monet koulutetut nuoret ja aikuiset muuttavat alueelta koska eivät löydä osaamistaan vastaavaa työtä.

– KPY löysi arvoihinsa sopivan kumppanin Osumasta ja molemmat kokevat yhteiskuntavastuun tärkeäksi osaksi toimintaansa, Huhtiniemi kertoo.

KPY ja Osuma tuovat yhteisyössä tarjolle Savilahden osaajapoolin, joka on nimetty Pondiksi. Se kokoaa laajasti yhteen osaajia ja yhdistää heidät ketterästi alueen työpaikkoihin.

Osuman toimitusjohtaja Ville Auvinen kertoo, että kyseessä on matalan kynnyksen palvelu sekä osaajille että työnantajille. Pondin kautta onnistuu paitsi pidempiaikaiset työllistymiset, myös työharjoittelut ja lyhytkestoiset työsuhteet.

– Tavoitteemme on, että osaajat pääsisivät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kiinni alueen työpaikkoihin ja työnantajat pääsisivät tutustumaan uusiin osaajiin. Silloin pysyvämpikin työllistyminen helpottuu, Auvinen jatkaa.

Yhteistyötahoina ovat lisäksi Itä-Suomen yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Savon ammattiopisto Sakky, joilla on kaikilla tuhansia opiskelijoita Savilahdessa.

– Palvelu on opiskelijoiden lisäksi avoin muillekin työnhakijoille. Se koskee myös kansainvälisiä osaajia, joiden työllistyminen seudulle on ollut erityisen haastavaa. Siksi palvelu on alusta alkaen saatavilla myös englanniksi, Huhtiniemi sanoo.

Palvelun kehittämiseen on sitouduttu pitkäjänteisesti.

– Pondin kehitys vie arviolta jopa pari vuotta. Kokeilun ja yhdessä kehittämisen kautta saamme palvelun parhaiten vastaamaan sekä työnantajien että osaajien tarpeita. Uskomme, että Pondin kautta työllistetään vuosittain noin sata osaajaa, Huhtiniemi kertoo.

Osuma muuttaa palveluineen myös fyysisesti Savilahteen KPY Novapoliksen tiloihin.

Auvinen kertoo, että Savilahdessa Osuman henkilöstö jalkautuu aktiivisesti opiskelijoiden ja työnantajien keskuuteen.

Savilahden osaajapooli on osa KPY:n ja KPY Novapoliksen strategista uusiutumista.

–  Olemme kehittämässä Novapoliksesta aktiivista ja vetovoimaista yhteisöä, johon osaajat hakeutuvat. Pondi on keskeinen avaus tähän suuntaan. Olemme iloisia, että löysimme kuopiolaisen Osuman kumppaniksemme. Arvomaailmamme kolahtivat alusta alkaen. Haluamme molemmat olla luomassa elinvoimaa Kuopioon ja Itä-Suomeen, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen taustoittaa.

Lisätietoa:
Kehitys- ja viestintäjohtaja Silja Huhtiniemi, KPY puh. 050 412 0559 tai silja.huhtiniemi(at)novapolis.fi

Toimitusjohtaja Ville Auvinen, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy: puh. 044 733 1080 tai
ville.auvinen@ohp.fi

www.pondi.fi
Instagram: https://www.instagram.com/pondisavilahti/

Facebook: https://www.facebook.com/pondisavilahti

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pondisavilahti

www.kpy.fi
www.ohp.fi
www.novapolis.fi