KPY:n sijoitusjohtaja Kirsi Huusko hakee yrityksiä vahvalla kasvupotentiaalilla

Uutiset

14.06.2024 09:26

KPY UUTISET

Kirsi aloitti uudessa tehtävässä KPY-konsernin sijoitusjohtajana helmikuussa 2022. Hän siirtyi tehtävään Greenstepiltä, jossa hän työskenteli partnerina ja Jyväskylän yksikön johtajana vuodesta 2017 lähtien. Aiemmalla urallaan Kirsi työskenteli lähes kymmenen vuoden ajan Danske Bankilla, jossa hänen vastuulleen kuului muun muassa Sisä-Suomen Business Centerin johtaminen. Kirsi on myös Keski-Suomen Osuuspankin hallituksen jäsen.

Koulutukseltaan Kirsi on kauppatieteiden maisteri. Hän suorittaa työn ohella yhteiskuntatieteiden maisterin tutkintoa. Tutkinnossaan hän perehtyy pk-yritysten kasvustrategioihin.

Kirsi kertoo, että hän oli jo pitkään pitänyt KPY:tä silmällä, ja kun ilmoitus sijoitusjohtajan tehtävästä tuli vastaan, se osui ja upposi heti. ”Erittäin kiinnostava työtehtävä, arvot ja kemiat kohtasivat, joten tässä ollaan,” hän taustoittaa.

Keskiössä sijoitusportfolion kasvattaminen

Sijoitusjohtajana Kirsi on avainroolissa KPY:n Momentum-sijoitusportfolion rakentamisessa. Työssään hän keskittyy uusien sijoituskohteiden analysointiin, hankevirran hallintaan sekä omistusten kehittämiseen. Kirsi kertoo, että tehtävässä häntä innostaa mahdollisuus kehittää yrityksiä pitkäjänteisesti ja lisätä kotimaista omistajuutta. Työssä kiehtoo myös sen monipuolisuus ja mahdollisuus tutustua erilaisiin yrityksiin ja ihmisiin.

”Konkreettisen tuen ja kasvun rahoituksen lisäksi näen tehtävässä mahdollisuuden kannustaa yrityksiä kasvuun. Voin käyttää työssäni laajasti jo kertynyttä osaamista, mutta myös oppia paljon uutta,” Kirsi kertoo.

Sijoitusstrategia ohjaa työtä

KPY tekee sijoituksia alkuvaiheen ohittaneisiin, kannattaviin yrityksiin, joilla on uskottavat kasvunäkymät, mahdollisuudet kehittää omistaja-arvoaan, ja joiden kanssa KPY jakaa yhteisen arvopohjan. Potentiaalisten osakkuusyhtiöiden kilpailukyky perustuu vahvaan osaamiseen ja asiantuntemukseen.

”Potentiaalisen osakkuusyhtiömme vuosittainen liikevaihto on muutamasta miljoonasta noin 50 miljoonaan euroon. Ensimmäisessä vaiheessa haemme yhtiöstä tyypillisesti 20–30 prosentin omistusta noin 2–10 miljoonan euron sijoituksella. Olemme avoimia annin kautta muodostuvalle omistukselle sekä nykyisten osakkeiden ostolle. Meillä ei ole toimialakohtaisia rajoituksia kohdeyhtiöille, mutta etsimme vahvaan osaamiseen perustuvia yrityksiä, jolla on uskottava kasvun näkymä ja potentiaali arvonnousulle,” Kirsi kertoo.

”Erityisesti kiinnostaa yritykset, joilla on jotain erityistä, vaikeasti kopioitavaa teknologiaa, osaamista tai IPR:ää,” hän lisää.

Arjen tasapainottaminen

Kirsin voi usein kohdata ysitiellä, sillä hän matkustaa säännöllisesti Jyväskylän kotikonttorilta Kuopion toimistolle. Kerran potentiaalinen sijoituskeskustelu käytiin jopa huoltoaseman parkkipaikalla. Hektistä työtä tasapainottavat musiikkikeikat, kulttuurikokemukset, lenkkeily ja vapaa-ajan matkustaminen.

Hauskana yksityiskohtana Kirsi paljastaa harrastavansa ystävänsä kanssa pakettiautolla reissailua kesäisin. ”Patjat pakun perään ja menoksi! Ihmisten reaktioista päätellen tällaista ei moni nelikymppinen äiti-ihminen tee,” hän naurahtaa.

Kirsi Huusko.

Kirsi Huusko
Sijoitusjohtaja
Puh. 040 355 6629
kirsi.huusko@kpy.fi

Lue lisää aiheesta: