Mehiläinen ostaa Vetrea Terveys Oy:n – Vetrean kuntoutusliiketoiminta Live-säätiölle

Uutiset

31.08.2021 12:00

KPY UUTISET

Mehiläinen ostaa Vetrea Terveys Oy:n – Vetrean kuntoutusliiketoiminta Live-säätiölle

Mehiläinen ostaa Vetrea Terveys Oy:n koko osakekannan sen nykyiseltä omistajalta Osuuskunta KPY:lta. Osana järjestelyä Vetrea Terveys Oy myy kuntoutusliiketoimintansa Live-säätiölle. Kaupalla varmistetaan toiminnan kehittämisen jatkuminen.

Vetrea-konserni on valtakunnallisesti toimiva kuntoutus- ja asumispalveluiden tarjoaja. Yhtiössä työskentelee noin 600 eri alojen ammattilaista. Henkilöstö siirtyy uusille omistajille vanhoina työntekijöinä.

Mehiläiselle siirtyy kaupassa yhdeksän VetreaElo -yksikköä, kuusi ikääntyneiden yksikköä ja kolme kehitysvammayksikköä. Ne sijaitsevat laajasti eri puolilla Suomea 14 eri paikkakunnalla. Live-säätiölle siirtyy neljä kuntoutusyksikköä, joista kaksi sijaitsee Kuopiossa, yksi Iisalmessa ja yksi Joensuussa.

Osakekaupan toteutuminen edellyttää Kilpailuviraston hyväksyntää.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme Vetrean ikääntyneiden ja vammaispalveluiden toiminnan ja ammattitaitoisen henkilöstön osaksi Mehiläisen sosiaalipalveluita. Yritysjärjestely tukee Mehiläisen verkoston kasvua usealla maantieteellisellä alueella, jossa emme nykyisin toimi. Lisäksi VetreaElo-palvelukotien mukaan tulon myötä vahvistamme asemaamme myös vammautuneiden henkilöiden asumispalveluissa”, sanoo sosiaalipalveluiden toimialajohtaja Harri Pomell Mehiläisestä.

”Vetrean kuntoutusliiketoiminnan sekä kuntoutuksen ammattilaisten siirtyminen osaksi Liven kuntoutuspalveluita ilahduttaa meitä suuresti. Järjestely tukee Liven kasvutavoitteita niin maantieteellisesti kuin uusien asiakkuuksien osalta ja tuo meille myös erinomaista neurologisen kuntoutuksen toimintaa ja osaamista. Vetrean ammattitaitoisen henkilöstön siirtyminen Liveen vahvistaa entisestään toimintaamme merkittävänä suomalaisena kuntoutuspalveluiden tuottajana”, kertoo toimitusjohtaja Marja Pajulahti Live-säätiöstä.

Vetrea Terveys Oy on ollut keskeinen osa KPY-konsernia vuodesta 2013 lähtien. Yhtiötä on kehitetty viime vuosina voimakkaasti, ja siitä on muodostunut erityisesti neurologisen kuntoutuksen ja asumispalveluiden vankka edelläkävijä. Sosiaali- ja terveysala on jatkuvasti voimakkaassa muutoksessa, minkä vuoksi yhtiön kehittäminen on jatkossakin välttämätöntä ja vaatii merkittäviä panoksia.

”Olemme ylpeitä siitä ammattitaidosta ja laadusta, jolla Vetrea hoitaa asiakkaitaan ja parantaa vaikeastikin vammautuneiden elämänlaatua. KPY haluaa varmistaa, että laadukas palvelu ja Vetrean kilpailukyky säilyvät ja kehittäminen mahdollistuu myös tulevaisuudessa. Tässä markkinatilanteessa tämä voidaan parhaiten turvata osana isompaa konsernia”, Vetrea Terveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja KPY-konsernin hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Holopainen taustoittaa.

Kauppojen valmistelussa asiakkaat ja henkilöstö ovat osapuolten toiminnan keskiössä. Mehiläiselle, Live-säätiölle ja Vetrealle on tärkeää varmistaa, että asiakkaiden laadukas hoito jatkuu saumattomasti ja henkilöstön siirtyminen uusille työnantajille tapahtuu sujuvasti.

Lisätietoja:

  • Mehiläinen, toimialajohtaja Harri Pomell
    yhteydenotot Mehiläisen viestinnän Laura Martinsuon kautta, martinsuo@mehilainen.fi, p. 040 1962892
  • Live-säätiö sr, toimitusjohtaja Marja Pajulahti, pajulahti@inlive.fi, p. 040 842 8665
  • Vetrea Terveys Oy, hallituksen puheenjohtaja sekä KPY-konserni, hallituksen varapuheenjohtaja Jussi Holopainen, holopainen@vetrea.fi, p. 040 540 0222

Mehiläinen-konserni on tunnettu ja arvostettu yksityinen sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja Suomessa, joka tarjoaa laadukkaat, kokonaisvaltaiset palvelut nopeasti ja sujuvasti yksityis-, yritys-, vakuutus ja kunta-asiakkaille. Mehiläinen palvelee vuosittain noin 1,3 miljoonaa asiakasta. Yhtiön yli 540 toimipisteessä palveluita tuottaa yhteensä yli 22 300 työntekijää ja ammatinharjoittajaa. www.mehilainen.fi

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta sekä ammatillisen koulutuksen, kuntoutuksen ja työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Säätiön palveluksessa on runsas 500 asiantuntijaa. www.livesaatio.fi

KPY on elinvoiman ja liike-elämän kiihdyttäjä. Rakennamme yhteistyötä ja uusia yhteyksiä sekä kehitämme ja kasvatamme omistusyhtiöitämme. Olemme yksi alueemme suurimmista työllistäjistä ja elinkeinoelämän vaikuttajista. KPY:n omistavat noin 20 000 Osuuskunta KPY:n jäsentä, joista suurin osa asuu Kuopion alueella. Toimimme emoyhteisönä konsernissa, johon kuuluvat KPY Novapolis Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy sekä KPY Sijoitus Oy. Työllistämme noin 2 500 henkilöä.   www.kpy.fi

Vetrea-konserni on valtakunnallisesti toimiva yksityinen kuntoutus- ja asumispalveluiden tarjoaja. Vetrean omistaa kotimainen Osuuskunta KPY. www.vetrea.fi