Novapolis luo yhteisöllistä työpäiväkokemusta Savilahdessa – tapahtumissa yli 1000 osallistujaa

Uutiset

03.01.2024

KPY UUTISET

Kuopiossa ja Siilinjärvellä toimiva toimitilayhteisö Novapolis on uudistanut tilojaan ja palveluitaan vastatakseen työelämän muutokseen. Novapolis järjesti vuonna 2023 yli 50 tapahtumaa, joihin osallistui yli 1000 osallistujaa. Tapahtumien tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä, edistää yritysten verkostoitumista ja helpottaa harrastamista työpäivän päätteeksi.

”Novapolis on enemmän kuin toimitilaa. Näemme itsemme aktiivisena yhteisön rakentajana, joka tukee yritysten kasvua. Yritykset eivät tarvitse ainoastaan tilaa toimia, vaan myös osaajia kasvaakseen. Olemme kiinnittäneet tähän huomiota. Yksi keskeinen kehittämistoimenpide on ollut maaliskuussa avautuva yksityinen, yritysvetoinen koodikoulu, jota olemme yhdessä yritysjoukon kanssa vieneet aktiivisesti eteenpäin,” KPY-konsernin ja Novapoliksen toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo.

Yhteisöllisten työympäristöjen merkitys kasvanut

Novapolis on kasvanut kolmessa vuodessa vajaasta 200 asiakkaasta jo noin 250 asiakkaan yhteisöksi. Pelkästään kahden viimeisen vuoden aikana Novapolis on saanut vuokralaisikseen yli 35 uutta kasvuyritystä. Vuonna 2023 toimipisteensä Novapoliksella ovat avanneet muun muassa Normet, Fortum Markets, SC Software, Wapice sekä kuntosalipalvelut Novapoliksessa mahdollistanut Voimakellari. Myös Savon Yrittäjät siirsivät toimistonsa Microkadun kampukselle.

Lehikoinen kertoo, että työnmuutos näkyy toimialalla vahvasti. Hybridityö on tullut jäädäkseen, ja se vaatii uudenlaisia työskentelypuitteita. Havaittavissa on myös, että yritykset ovat nyt alkaneet tehdä odotusvaiheen jälkeen toimitilaratkaisuja. Tilojen neliöiden ja hyvän saavutettavuuden lisäksi yritykset arvostavat yhä enemmän yhteisön ja yhteisöllisyyden merkitystä.

”Yritykset etsivät nyt joustavia ja monimuotoisia toimitilaratkaisuja. Työpaikalle tullaan usein kohtaamisia varten, siksi olemme panostaneet yhteisöllisiin työympäristöihin. Olemme uudistaneet lähes kaikki kokoustilamme vuoden aikana ja avanneet uuden yhteisöllisen CoWork-työympäristön Viestikadulla. Lisäksi viime vuonna meille rakentui 11 yrityksen muodostama CoWork Office -yhteiskäyttötila. Officessa yrityksillä on oma toimisto, yhteistä kohtaamis- ja keittiötilaa sekä jaettava kokoushuone. CoWork Office on ollut todella suosittu ja varattiin täyteen jo ennen avaamistaan. Vastaavaa tilaa suunnitellaan nyt myös Viestikadulle,” Lehikoinen jatkaa.

Novapolis on kehittänyt myös palveluita, jotka tukevat yritysten kasvua ja kehitystä. Novapolis on esimerkiksi perustanut oman hankintayhteisön, Sisärinki Pron, joka tarjoaa asiakkailleen valmiiksi kilpailutettuja sopimuksia erilaisista palveluista ja tuotteista. Sisärinki Pron kautta tehdään hankintoja jo noin miljoonalla eurolla vuodessa.

Novapolis kutsuu kaikki mukaan tapahtumiin

Novapolis on julkaissut tämän vuoden tapahtumakalenterin. Aikuisille suunnatut iltapäiväkerhot jatkuvat keväällä uusien aiheiden parissa. Iltapäiväkerhoissa kokataan, askarellaan ja kokeillaan uusia asioita. Urheilukerho Sport Clubissa tutustutaan uusiin lajeihin kuten ilmajoogaan, kirkkovenesoutuun ja seinäkiipeilyyn. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

Tulevat tapahtumat löytyvät Novapoliksen verkkosivujen tapahtumakalenterista osoitteesta www.novapolis.fi/tapahtumat. Kalenteri päivittyy pitkin kevättä.