KPY tuki Lapsellista ry:n puuhakampanjaa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa

Uutiset

27.11.2023

KPY UUTISET

Tukea Lapsellista ry:n puuhakampanjaan – lahjoitus osa KPY:n avustustoimintaa

Osuuskunta KPY on lahjoittanut puuhapaketteja Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenosastojen lapsille. Lahjoitus on osa Lapsellista ry:n puuhakampanjaa, jonka tarkoituksena on tuoda iloa ja virkistystä potilaana oleville lapsille sairaalajaksojen aikana.

Lapsellista ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka on toiminut vuodesta 2010 alkaen syöpää sairastavien lasten hyväksi. Vuonna 2011 yhdistys laajensi toimintaansa koskemaan kaikkia pitkäaikaissairaita lapsia ja käynnisti puuhakampanjan. Kampanjan avulla yritykset ja yksityishenkilöt voivat ostaa ja lahjoittaa eri ikäisille lapsille suunniteltuja puuhapaketteja, jotka lapset saavat ikiomiksi.

Ensimmäisen vuoden aikana yhdistys toimitti puuhapaketteja yliopistollisiin sairaaloihin. Nyt paketteja toimitetaan kaiken kaikkiaan 14 sairaalaan ympäri Suomea sekä lisäksi lastensuojelun kohteisiin Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin. Syyskuuhun 2023 mennessä jo yli 153 000 lasta on saanut oman puuhapakettinsa.

Puuhakampanjaan haetaan lisää lahjoittajia

Osuuskunta KPY on tukenut Lapsellista ry:n puuhakampanjaa vuodesta 2019 alkaen. KPY on lahjoittanut vuosittain 20–30 lapselle puuhapaketin ikiomaksi. Lahjoitus kuuluu KPY:n avustustoimintaan, jolla se haluaa edistää lasten ja nuorten hyvinvointia. Lapsellista ry:n toiminnanjohtaja Irina Virransuo kiittää KPY:tä lahjoituksesta ja kertoo, että puuhapaketit ovat ilahduttaneet lapsia Kuopion yliopistollisessa sairaalassa.

“Lapset ovat olleet todella innoissaan saadessaan puuhapaketteja. Paketit sisältävät esimerkiksi pelejä, kirjoja, askartelutarvikkeita ja leluja. Puuhapaketit antavat lapsille mahdollisuuden unohtaa hetkeksi sairautensa ja nauttia leikistä ja luovuudesta. Olemme erittäin kiitollisia kaikille lahjoittajille, jotka ovat mahdollistaneet tämän kampanjan toteutumisen,” Virransuo sanoo.

Lapsellista ry:n puuhakampanja jatkuu edelleen ja yhdistys toivoo, että yhä useampi haluaisi olla mukana tukemassa pitkäaikaissairaita lapsia. Jokaisella on mahdollisuus olla mukana viemässä konkreettista iloa lapsille sairaaloihin tai lastensuojelun kohteisiin. Lapsia on mahdollista tukea paikallisesti oman kotipaikkakunnan kohteissa.

Lisätietoja puuhapaketeista ja lahjoitusmahdollisuuksia löytyy yhdistyksen verkkosivuilta osoitteesta www.lapsellista.fi

Avustukset osana KPY-konsernin yhteiskuntavastuullisuutta – avustushaku avautunut

Osuuskunta KPY:n vuoden 2023 avustushaku on parhaillaan käynnissä. Osuuskunta KPY lahjoittaa tänä vuonna yhteensä noin 25 000 euroa hyvään tarkoitukseen.

KPY:n avustusten hakuaika on 14.11.-7.12.2023. Hakeminen tapahtuu osuuskunnan verkkosivuilla olevan sähköisen verkkolomakkeen kautta. Tukea voivat hakea Itä-Suomen alueella toimivat liikuntaseurat, harrastusyhdistykset ja lapsia ja nuoria auttavat yhteisöt.

Lue lisää www.kpy.fi/avustukset