KPY:n edustajistossa voit vaikuttaa päätöksiin

Uutiset

16.06.2022

KPY UUTISET

Tänä vuonna avautuu taas mahdollisuus päästä mukaan yhden Itä-Suomen suurimman elinkeinoelämän vaikuttajan päätöksentekoon, kun KPY:lle valitaan uusi edustajisto.

Ensimmäistä kolmivuotiskauttaan KPY:n edustajistossa mukana olevien Laura Meriluodon ja Aleksi Eskelisen mukaan KPY:n edustajistossa he ovat mainiolla näköalapaikalla maakunnan elinkeinoelämään ja elinvoiman luomiseen. KPY on monialakonserni, joten edustajistossa saa myös mittavaa talouselämän kokemusta.

– KPY:n edustajistossa on jäseniä monelta eri toimialalta ja useista ikäryhmistä, joten siellä on hyvä verkostoitumismahdollisuus, Laura lisää.

Aitiopaikka maakunnan kehittämiseen

Laura ja Aleksi pitävät myös tärkeänä sitä, että edustajistossa pääsee näkemään aitopaikalta maakunnan kehittämistä. Kolmen vuoden aikana KPY-konsernissa on tapahtunut paljon muutoksia, eikä muutosvauhti ole ainakaan hiipumassa, he toteavat.

– Edustajiston puheenjohtajilla on läsnäolo-oikeus KPY:n hallituksen kokouksissa. Olen siis päässyt aidosti mukaan KPY-konsernin toimintaan, Aleksi kertoo.

Jokainen KPY:n osuuden omistaja voi ilmoittautua ehdokkaaksi.

Edustajistossa aukeaa hyvät verkostoitumismahdollisuudet, sillä jäseniä on eri toimialoilta ja ikäryhmistä.
– Laura Meriluoto

Edustajistossa voit vaikuttaa

KPY on yhtiömuodoltaan osuuskunta ja edustajisto on sen ylin päättävä elin. Edustajiston kautta omistajat voivat osallistua osuuskunnan ohjaukseen ja valvontaan. KPY:n edustajistossa on 30 edustajaa ja heidät valitaan kuuden tilikauden ajaksi. Edustajistosta puolet on erovuorossa joka kolmas vuosi. Tämä vuosi on jälleen vaalivuosi. KPY:n omistajana voit vaikuttaa, mihin suuntaan haluat yhtiötä kehittää:

  1. sinulla on mahdollisuus asettua ehdolle tulevissa vaaleissa
  2. sinulla on äänioikeus tulevissa vaaleissa.

Edustajiston rooli on ollut merkittävä KPY:n rakennemuutoksessa ja maakunnallisen painoarvon sekä omistaja-arvon kasvattamisessa.

Edustajistossa pääsee aidosti mukaan KPY-konsernin toimintaan.
– Aleksi Eskelinen

KPY:n edustajiston vaalit pidetään 6.-27.10.2022

Kesäkuussa saat www.kpy.fi -sivustolta lisätietoa vaaliajasta, ehdokkaaksi asettautumisesta ja äänioikeudesta. Lisätietoja myös: leena.koistinen@kpy.fi tai KPY:n vaihdenumerosta 017 369 7800. Julkaisemme elokuussa vaali-ilmoituksen myös Savon Sanomissa ja Viikko Savossa.

Seuraa vaali-ilmoitteluamme ja tule ehdokkaaksi!

Tutustu KPY:n nykyiseen edustajistoon tämän linkin kautta

Tästä linkistä saat lisää KPY:n edustajiston vaalitietoutta