Mehiläisen ja Vetrea Terveys Oy:n yrityskauppa toteutui suunnitellusti

Uutiset

01.12.2021 14:00

KPY UUTISET

Mehiläisen ja Vetrea Terveys Oy:n yrityskauppa toteutui suunnitellusti

Mehiläisen ja Vetrea Terveys Oy yrityskauppa on saanut tarvittavan viranomaishyväksynnän ja kauppa toteutui 1.12.2021.

”Olemme erittäin iloisia kaupan edetessä päätökseen suunnitelmien mukaisesti. Vetrean yksiöt täydentävät erinomaisesti palvelukotiemme verkostoa ympäri Suomen”, sanoo Mehiläisen sosiaalipalveluiden toimialajohtaja Harri Pomell.

Yrityskaupassa Mehiläinen osti Vetrea Terveys Oy:n koko osakekannan sen nykyiseltä omistajalta Osuuskunta KPY:lta. Osana järjestelyä Vetrea Terveys Oy myi kuntoutusliiketoimintansa Live-säätiölle.

Vetrea-konserni on valtakunnallisesti toimiva kuntoutus- ja asumispalveluiden tarjoaja. Yhtiössä työskentelee noin 600 eri alojen ammattilaista. Mehiläiselle siirtyy kaupassa yhdeksän VetreaElo -yksikköä, kuusi ikääntyneiden yksikköä ja yksi kehitysvammayksikkö. Ne sijaitsevat eri puolilla Suomea 13 eri paikkakunnalla.

”Toivotamme lämpimästi Vetrean ammattilaiset mukaan osaksi Mehiläisen sosiaalipalveluiden kasvavaa joukkoa. Olemme viime vuosina panostaneet merkittävästi sosiaalipalveluidemme laatuun ja kehitykseen ja jatkamme tätä työtä nyt myös Vetrean yksiköiden parissa”, Pomell toteaa.

Vetrean myynyt Osuuskunta KPY on tyytyväinen kaupan toteutumiseen. KPY haluaa varmistaa, että Vetrean laadukas palvelu säilyy ja kehittäminen mahdollistuu myös tulevaisuudessa. Haastavassa markkinatilanteessa tämä voidaan parhaiten turvata osana isompaa konsernia.

”Olemme juuri julkaisseet KPY:n uuden strategian ja avaudumme kasvu- ja arvoyhtiöiden pitkäjänteiseksi vähemmistöomistajaksi. Vetrean kaupan myötä pääsemme toteuttamaan ensimmäiset vähemmistöomistukset. Tämä luo meille uusia mahdollisuuksia kasvattaa omistaja-arvoa ja vaikuttavuutta”, KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kommentoi.

Lisätietoja:

Mehiläinen, sosiaalipalveluiden toimialajohtaja Harri Pomell
Yhteydenotot Mehiläisen viestinnän Salla Tähtisen kautta, salla.tahtinen(at)mehilainen.fi, p. 050 554 3832

Osuuskunta KPY, toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen: anssi.lehikoinen(at)kpy.fi, 050 328 2648

Lue lisää 31.8.2021 tiedotteestamme

Seuraa myös:
Osuuskunta KPY:n Facebook
Osuuskunta KPY | LinkedIn