Novapolis-yhteisö vetää kasvuyrityksiä

Uutiset

01.11.2023 14:35

KPY UUTISET

Novapolis-yhteisö vetää kasvuyrityksiä

KPY Novapolis on muodostunut houkuttelevaksi kotipesäksi vahvaa kasvua hakeville yrityksille. Kahden viimeisen vuoden aikana KPY Novapolis on saanut vuokralaisikseen yli 35 uutta kasvuyritystä.

Kasvuyritykset ovat keskeinen kohderyhmä KPY Novapolikselle ja Nova-strategian toteutumiselle. Niiden sijoittuminen KPY Novapolikseen luo toimintaympäristöön eloisuutta ja lisää ravintola- ja kokouspalveluiden sekä muiden palvelujen kysyntää. Samalla syntyy uusia työpaikkoja osaajille, mikä osaltaan vahvistaa Kuopion alueen elinvoimaisuutta.

”Yritysten kasvu luo pohjaa myös KPY Novapoliksen kannattavuudelle sekä pitkäjänteiselle kasvulle. Mutta kasvuyritykset eivät tarvitse ainoastaan tilaa toimia, vaan myös osaajia kasvaakseen. Meillä on paljon yrityksiä, joilla on kasvukipuja, kun alueelta ei löydy tarpeeksi ohjelmistoalan osaajia,” KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kertoo.

Koodikoulusta apua osaajapulaan

KPY ja KPY Novapolis ovat kiinnittäneet huomion osaajapulaan ja tehneet toimia yritysten kasvun edistämiseksi. Yksi keskeinen kehittämistoimenpide on ollut koodikoulu, jota KPY ja KPY Novapolis ovat vieneet aktiivisesti eteenpäin yhdessä Istekin, Normetin, Kuopion alueen kauppakamarin, OP Ryhmän, Osuma Henkilöstöpalveluiden, Ponssen ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän kanssa. Suunnitelman mukaan koodikoulu sijoittuu Kuopion Savilahteen.

”Koodikouluun liittyy meillä sekä arvopohjaisia että liiketoiminnallisia motiiveja. Näemme Savilahden kehittämisen keskeisenä tekijänä Novapoliksen kasvun tukemisessa. Kun yrityksillä on mahdollisuus kasvaa, se houkuttelee tänne uusia kasvuyrityksiä ja synnyttää myös uusia yrityksiä, mikä luonnollisesti lisää alueen elinvoimaisuutta laajemmin. Varmistaessamme osaajien saatavuuden alueella, tuemme pitkällä tähtäimellä Novapoliksen tuloksentekokykyä,” Lehikoinen selventää.

”Tuloksentekokyvyn lisäksi keskiössä on myös vastuullinen toiminta. Näemme koodikoulun keskeisenä osana KPY:n sosiaalista vastuuta”, hän lisää.

Taustatietoa koodikoulusta

Koodikoulu tarjoaa vaihtoehtoisen kouluttautumismahdollisuuden perinteisten tutkintokoulutusmuotojen rinnalle. Koulussa ei ole opettajia eikä oppitunteja, vaan oppiminen perustuu vertaisoppimiseen. Tavoitteena on, että koodikoulun ensimmäiset opiskelijat aloittavat opintonsa maaliskuussa 2024.

Koodi/Sisu – koodikoulu Pohjois-Savoon -hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 3,95 miljoonaa euroa. ELY-keskus rahoittaa hanketta 2,75 miljoonalla eurolla Euroopan sosiaalirahastosta. KPY Novapolis ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä toimivat hankkeen osatoteuttajina.

Koodikoulun taustalla on ja hankkeesta vastaa voittoa tavoittelematon Koodi / Sisu ry. Yhdistyksen perustajajäseniin kuuluvat Istekki, Normet, KPY Novapolis, Kuopion alueen kauppakamari, OP Ryhmä, Osuma Henkilöstöpalvelut, Ponsse sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä.

Uutinen on julkaistu alun perin lokakuussa lähetetyssä omistajatiedotteessamme (1/2023). Voit lukea omistajatiedotteemme kokonaisuudessaan tästä linkistä: KPY:n omistajatiedote 1/2023