KPY Sijoitus voi ostaa KPY:n osuuksia 12.8. alkaen

Uutiset

12.08.2021

KPY UUTISET

KPY Sijoitus voi ostaa KPY:n osuuksia 12.8. alkaen

Osuuskunta KPY:n tytäryhtiö KPY Sijoitus Oy voi tarvittaessa ostaa KPY:n osuuksia 12.8. alkaen. Taustalla on KPY:n osuuksien kauppapaikkaa ylläpitäneen Privanet Securities Oy:n jälkimarkkinapaikan toiminnan keskeytyminen. Toimenpiteellä turvataan KPY:n osuuksien vaihdantaa.

KPY Sijoitus Oy:n yhteystiedot osuuksien ostoon:

  • Puhelimitse palvelemme numerossa 044 369 7812. Numero on toiminnassa torstaina 12.8. kello 9-12. Huomioitavaksi! Jatkossa puhelinnumero on käytössä maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 9-12.
  • Sähköpostia voi lähettää: info@kpy.fi

Halutessasi myydä osuuksiasi tarvitsemme sinulta ainakin seuraavat tiedot:

  • Yhteystietosi
  • Myytävien osuuksien lukumäärä
  • Arvo-osuustilinumero (APKE-etuliite ja 35 merkkiä)

KPY Sijoitus Oy voi ostaa osuuksia seuraavasti:

  • KPY Sijoitus voi ostaa osuuksia yksittäiseltä omistajalta hintaan 20 euroa/osuus.
  • Yksittäiseltä omistajalta voidaan ostaa korkeintaan 2 000 osuutta vuoden 2021 aikana.
  • Mahdolliset ostot tehdään vähintään sadan (100) osuuden erissä, paitsi tilanteissa, joissa osuutensa myyvä omistaa alle sata osuutta. Mikäli alle sata osuutta omistava haluaa myydä kaikki osuutensa kerralla, KPY Sijoitus voi tarvittaessa hankkia ne.
  • KPY Sijoitus ostaa loppuvuoden 2021 aikana osuuksia enintään kahden (2) miljoonan euron arvosta.

Poikkeustoimi, jolla turvataan osuuksien vaihdantaa

Osuuksien ostaminen on väliaikainen poikkeustoimi, jonka tavoitteena on turvata osuuksien vaihdantaa etenkin pienomistajille tämänhetkisessä poikkeustilanteessa.

Väliaikaisen toimintamallin aikana rakennetaan pysyvämpi ja joustavampi tapa osuuksien vaihdantaan. KPY tulee tulevaisuudessakin turvaamaan osuuksien vaihdannan eikä omistajilla ole tarvetta hätiköidyille ratkaisuille.

Osuuksien ostamisella haluamme taata osuudenomistajillemme mahdollisuuden turvalliseen osuuksien myyntiin, mikäli omistajan tulee saada omistuksensa realisoiduksi, eikä hän voi syystä tai toisesta odottaa osuuksien vaihdannan turvaamiseksi toteutettavaa pidemmän aikavälin ratkaisua. Asian valmistelussa on kiinnitetty erityistä huomiota KPY:n laajaan ja monipuoliseen omistajakuntaan, johon kuuluu myös suuri joukko pitkäaikaisia pienomistajia.

Omistajat voivat aina tehdä kauppaa omistamillaan osuuksilla myös omatoimisesti. KPY:n kotisivuilla on tätä varten kauppakirjan malli, jota omistajat voivat hyödyntää kaupankäynnissään. Lisäksi sivuilta on saatavilla malli lahjakirjasta, jos omistaja haluaa lahjoittaa osuutensa esimerkiksi perillisilleen.

Lue lisää aiemmista tiedotteistamme
Tiedote 6.8.2021
Tiedote 28.6.2021

Osuuskunta KPY valaisin ja viherkasvi