Jos arvopohjat kohtaavat ja kasvu on tavoitteena, voimme auttaa loikan ottamisessa

Sijoitusstrategiamme

KPY Momentum logo

Momentum-strategiassa keskitymme sijoittamaan arvo- ja kasvuyhtiöiden vähemmistöosuuksiin. Olemme aktiivinen vähemmistöomistaja, joka osallistuu erityisesti jatkuvaan strategiatyöhön, kehittää ja rakentaa verkostoja ja yhteistyön alustoja sekä luo uusia palveluita yrityksille ja sidosryhmille. Meille on merkityksellistä, että sijoituksemme kohteena oleva yritys on kilpailukykyinen ja toimii kestävästi nyt ja tulevaisuudessa, ottaen huomioon niin henkilöstön tulevat omistajat kuin ympäröivän yhteiskunnan.

Momentum on tasesijoittaja ja teollinen omistaja. Lähtökohtanamme on sijoitusten tekeminen alkuvaiheen ohittaneisiin kannattaviin yrityksiin, joilla on uskottavat kasvunäkymät, mahdollisuudet kehittää omistaja-arvoaan ja joiden kanssa jaamme yhteisen arvopohjan.

Potentiaalisten kohdeyritysten kilpailukyky perustuu vahvaan osaamiseen ja asiantuntemukseen. Kohdeyhtiöiden kilpailukyky mahdollisesti jopa kansainvälisesti voi tulla esimerkiksi liiketoimintamallin, uuden digitaalisen ratkaisun tai älykkään tuotteen avulla.

Potentiaalisen kohdeyhtiömme vuosittainen liikevaihto vaihtelee noin 2–50 miljoonaan euroa. Haemme yhtiöstä tyypillisesti ensimmäisessä vaiheessa noin 20–30 prosentin omistusta noin 2–10 miljoonan euron sijoituksella. Momentum-strategiassa sijoitamme sekä osinkovirtaa maksaviin arvoyrityksiin että vahvasti kasvun kautta arvoaan kasvattamaan pyrkiviin yrityksiin.

KPY tuottaa omalla toiminnallaan elinvoimaa ympäröivään yhteiskuntaan. Juuremme ovat Itä-Suomessa, mutta Momentum-strategian kohdeyhtiöt voivat sijaita missä tahansa Suomessa ja tehdä liiketoimintaansa kansainvälisesti.

Huom! Jos video ei lähde pyörimään automaattisesti, paina play -nappia. Videon ääniasetukset ovat oletuksena mykistetty. Videon alalaidasta saat laitettua äänet päälle ja säädettyä voimakkuutta.

Millainen tilanne omistusjärjestelyn taustalla usein on?

  • Tarve rahoittaa kasvua tai toive kumppanista tukemaan onnistumista. Yritys tarvitsee lisää oman pääoman ehtoista rahoitusta tai kaipaa lisää osaamishartioita, jolloin KPY voi olla sopiva kumppani.
  • Omistajat haluavat realisoida osan omistuksestaan rahaksi tai joku omistajista luopua yrityksen omistamisesta kokonaan. Omistajilla on kuitenkin vahva tahto tällöinkin edelleen kehittää yritystä.
  • Yrityksen johto ostaa yrityksen eli ns. Management Buyout (MBO). Järjestelyn onnistumiseksi tarvitaan oman pääoman ehtoista rahaa ja kasvuun kumppania.

Kuvituskuva.

Yksissä tuumin, pitkällä tähtäimellä

Aktiivinen yhteistyö aiempien omistajien kanssa on hyvä tapa viedä yritystä eteenpäin, kohti yhdessä asettamiamme tavoitteita.

Meillä ei tarvitse olla lähtökohtaista irtautumisstrategiaa, vaan pitkän tähtäimen tavoitteet asetetaan yhdessä. Olemme valmiita sitoutumaan niin kauan kuin mukanaolomme tuottaa selkeää lisäarvoa sekä yhtiölle että KPY:n omistajille.

Yhteydenotto

Ota yhteyttä

Kirsi Huusko

Sijoitusjohtaja
Puh. 040 355 6629
kirsi.huusko@kpy.fi

Osuuskunta KPY

Viestikatu 7 A, 70600 Kuopio
Puh. vaihde 017 369 7800
Omistajapalvelu puh. 017 369 7800 (avoinna maanantaista torstaihin kello 9-15)

Yhteydenottolomake

Oheisella lomakkeella saat suoran yhteyden meihin. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian.

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.